IT & C

Macromedia demareaza strategia Flex

Macromedia, Inc. a lansat Macromedia Flex, un server de prezentare si o retea de aplicatii care permite dezvoltatorilor sa ofere aplicatii web complete prin utilizarea uneltelor, sabloanelor de design si a infrastructurii existente.

Flex vine in completarea liniei de produse Macromedia MX in scopul de a satisface cerintele departamentelor de IT a companiilor mari. Anterior cunoscut sub numele de cod "Royale," Flex ofera o metodologie de programare declarativa, bazata pe standarde si servicii server pentru livrarea unor interfete de utilizator inteligente prin clientul Macromedia Flash. Programul beta Flex este in faza de inglobare a altor aplicatii, in procesul de pregatire pentru lansarea care va avea loc in prima jumatate a anului 2004. Pentru mai multe informatii despre Flex si despre programul beta, vizitati www.macromedia.com/go/flex .

Flex este proiectat in asa fel incat sa vina in intampinarea cerintelor echipelor de dezvoltare, prin imbunatatirea uneltelor si a infrastructurii proprii existente. Dezvoltatorii Flex pot crea interfete de utilizator sofisticate prin limbajul XML transformat de catre serverul Flex in aplicatii client care ruleaza in Flash Player. Reteaua de aplicatii Flex combina o sintaxa de programare eleganta si totusi familiara; o biblioteca class extensibila pentru crearea aplicatiilor si servicii eficiente runtime pentru conexiunea de date, rulare si administrare eficienta. Versiunea initiala Flex ruleaza pe servere de aplicatie J2EE, iar pe viitor se planuieste lansarea si unei versiuni .NET. Flex se bazeaza pe standarde adoptate de marea majoritate a celor din domeniu cum ar fi XML, ECMAScript, servicii web SOAP si formatul de fisier Macromedia Flash (SWF).

Macromedia lucreaza in prezent si la doua proiecte legate strans de Flex pentru a oferi suport pentru unelte in reteaua Flex si in mediile server. Primul proiect, cunoscut sub numele de cod Brady , se bazeaza pe Dreamweaver MX 2004 si ofera un layout vizual, mediu de dezvoltare integrat si posibilitati de debug pentru aplicatiile Flex. Cel de al doilea proiect, numit Partridge adauga suport pentru programarea Flex la mediul de dezvoltare open-source, Eclipse, permitand programatorilor editarea codului, testare si debug a aplicatiilor Flex din Eclipse IDE. Testarea beta Brady este planficata a se derula in cursul lunii decembrie si participantii beta Flex vor fi eligibili pentru a se alatura programului. Testarea beta pentru Partridge va incepe la o data mai indepartata in viitor. Macromedia planuieste si lansarea unei scheme XML care adauga suport de baza pentru limbajul Flex la IDE-uri de terte parti.

Macromedia Flex va fi lansat in prima jumatate a anului 2004. Serverul Flex va avea licenta de produs software pentru servere enterprise. Licentele gratuite sunt destinate evaluarii si dezvoltarii pe o singura statie de lucru. Alte informatii legate de Brady, Partridge, preturi, licenta si configurare vor fi disponibile in curand.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele