IT & C

#ecran tactil #ces 2009 #telecomanda universala #harmony 1100 #logitech

Logitech Harmony 1100 Review

telecomanda universala logitech harmony 1100 este urmasa directa a modelului lansat in anul 2007, Logitech Harmony 1000. Ca aspect, Logitech Harmony 1100 arata la fel ca predecesoarea, doar ca de data aceasta este neagra.

Telecomanda Logitech Harmony 1100 a luat premiul "Best of Innovations" in cardul show-ului de electronice CES 2009. Acest lucru se intampla dupa ce in 2007, Harmony 1000 era si ea premiata in cadrul aceluiasi show.

Asemanari cu stramosul Harmony 1000

Totusi, pentru ca telecomanda sa poata face fata cerintelor din zilele noastre, Logitech a facut unele schimbari. Materialul carcasei a fost schimbat. De la culoarea alba s-a trecut la cea neagra, iar materialul poros de pe partea dorsala si dimensiunile telecomenzii o fac mult mai usor de manuit.

Harmony 1100 si-a pastrat dimensiunile de 104,1 mm x 139,7 x 17,7 mm si ecranul sensibil la atingere de 3,5 inch cu rezolutie QVGA de 320 x 240 pixeli. Sistemul de navigare in cinci directii a ramas si el neschimbat, ca de altfel si pozitionarea butoanelor in dreapta ecranului.

In partea din spate se afla si capacul care acopera bateria. Vei descoperi ca bateria telecomenzii nu este mai mare decat cea a unui telefon mobil, iar acumulatorul este unul standard Litiu-Ion. In pachet utilizatorul va gasi si dock-ul de incarcare, suport care pune foarte bine in valoare designul elegant al modelului Harmony 1100.

Primii pasi in lumea lui Harmony


Asa cum spun si instructiunile, prima data trebuie sa instalezi kit-ul si apoi sa incerci programarea telecomenzii. Pachetul contine instructiuni in mai multe limbi si atat ghid pentru instalarea pe sistemele cu Windows, cat si pentru cele care ruleaza Mac OS X-ul.

La inceputul instalarii, vei primi un mesaj care te va anunta ca instalarea si programarea telecomenzii vor dura in jur de 30 de minute. Timpul variaza in functie de cata aparatura are fiecare. Asemenea lui Harmony 1000, modelul 1100 poate comunica fara probleme cu pana la 15 dispozitive diferite. In plus, baza de date a telecomenzii recunoaste 225.000 de produse de la 5000 de brand-uri.

Aceasta baza de date este necesara pentru ca atunci cand iti programezi telecomanda trebuie sa precizezi numele si seria dispozitivului. Chiar daca ai dispozitive mai vechi sau cu o marca mai putin cunoscuta, daca urmezi pasii indicati in ghidul online de instalare, vei putea sa le controlezi si pe acestea.

Control pe cont

Tot inainte de inceperea programarii telecomenzii, trebuie sa iti faci un cont. Acest lucru este un incovenient pentru multi, dar a ramas neschimbat ca in cazul altor telecomenzi universale Logitech.

Totusi, cu aceasta telecomanta nu pot fi controlate doar dispozitivele audio/video, iar utilizatorul poate sa extinda raza de folosire catre sistemele de incalzire sau iluminat, in caz ca acestea sunt controlate digital.

Asemenea inaintasului Harmony 1000, modelul actual are atat senzori IR (infrared) cat si pe cei RF ( frecventa radio ). Din pacate, daca unul din dispozitivele tale nu are un senzor de acest tip, telecomanda nu il va putea controla. Singura solutie este sa achizitionezi separat un transmitaror RF.

Meniu personalizabil

Odata setarile facute, poti incepe sa iti personalizezi comenzile afisate pe ecran si meniurile in functie de preferinte.

Poti programa telecomanda sa deschida televizorul la un anumit program sau sa porneasca DVD-ul atunci cand alegi optiunea WATCH DVD, in loc sa inceapa sa ruleze primul DVD pe care il gaseste la dispozitie.

Telecomanda va fi mai usor de folosit cu ambele maini, mai ales ca desgin-ul ei pare conceput pentru un asemenea control.

Concluzie

Pretul estimativ al telecomenzii universale Logitech Harmony 1100 este de 1.600 RON, o suma pe care cei cu bugete reduse o vor ocoli.

Desi este relativ usor de configurat si usureaza controlul asupra electronicelor din casa, multi vor considera un inconvenient decisiv absenta receptorului RF din pachetul standard.

Galerie foto Logitech Harmony 1100

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele