IT & C

#logitech #darkfield laser tracking #performance mouse mx #anywhere mouse mx

Logitech Darkfield, noua tehnologie pentru mousi

Logitech prezinta in premiera tehnologia Darkfield Laser Tracking. Noua tehnologie este disponibila la Logitech performance mouse mx si Logitech Anywhere Mouse MX, avand optiunea unui mouse full-size sau a unuia compact, pentru laptop.

Astfel cu Logitech darkfield laser tracking utilizatorul poate sa folosesca mouse-ul pe orice suprafata, inclusiv pe sticla sau pe platforme extrem de lucioase.

Studiu Logitech


Studiile Logitech au dezvaluit ca 40% din oameni au cel putin o suprafata de sticla in apartament. Aceasta concluzie, cuplata cu cresterea continua a popularitatii laptupurilor, demonstreaza ca oamenii sunt in pemanenta miscare si ca intra mereu in contact cu o multitudine de suprafete, cum ar fi granitul sau lemnul lacuit. Aceste suprafete pun o adevarata problema capacitatii de tracking a mousilor obisnuiti.

"Laptopurile au castigat in popularitate in ultimii ani datorita libertatii in miscare pe care o ofera - oamenii doresc sa se conecteze la lumea lor digital de oriunde s-ar afla. Pana acum insa, niciun mouse nu a fost in stare sa tina pasul cu flexibilitatea laptopurilor", a declarat Rory Dooley, vicepresedinte al Logitech.

Tehnologia Darkfields

Tehnologia laser se bazeaza pe abilitatea senzorului de a detecta detaliile texturii suprafetei. Cu cat suprafata are mai multe iregularitati, cu atat ii este senzorului mai usor sa identifice pucte de referinta pe care sa le utilizeze pentru calcularea acurata a miscarii.

Totusi, din cauza faptului ca suprafetele lucioase precum sticla sunt netede in totalitate, senzorii mousilor normali nu pot functiona. Pentru a putea indentifica suprafata de stilca (cu o grosime de minim 4 mm), Logitech Darkfield  utilizeaza un microscop care sa detecteze pe aceasta suprafata particule si zgarieturi microscopice.

Similar modului in care ochiul nostru percepe cerul senin pe timp de noapte, senzorul mouse-ului percepe zonele curate de pe sticla ca pe un fundal inchis cu buline mari, praful. Senzorul interpreteaza miscarea acestor buline pentru a urmarii cu exactitate directia in care isi deplasezi mouse-ul.

"Datorita lui Logitech Darkfield, fie ca iti verifici stirile dimineata pe blatul de granit al mobile din bucatarie, fie ca vizualizezi un document pe biroul de sticla de la birou, poti fi sigur ca mouse-ul Logitech isi va indeplini functia", a mai spus Rory Dooley.

Logitech Performance Mouse MX si Logitech anywhere mouse mx
 

Pentru a oferi posibilitatea de a alege, noua tehnologie este disponibila atat pe un mouse full-size cat si pe un mouse compact, de laptop. Ambele modele ofera un scrolling extrem de rapid astfel pentru navigare usoara prin documente foarte lungi, in timp ce modul click-to-click permite parcurgerea precisa a fotografiilor sau slideshow-urilor.

Logitech Performance Mouse MX, sculptat pentru mana dreapta si da confortul de care utilizatorul are nevoie in timp ce sistemul flexibil micro-USB permite incarcarea mouse-ului chiar in timp ce este utilizat. Pentru a fi si mai productiv, patru butoane personalizabile sunt asezate in dreptul varfului degetelor. Mai mult, rotita de scroll ajuta, prin apasarea sa laterala, la o navighare rapida prin paginile web.
 
Datorita dimensiunilor sale compacte, Logitech Anywhere Mouse MX functioneaza oriunde, iar husa de protectie ajuta la protejarea lui atunci cand este transportat. Forma sa se muleaza perfect in palma, iar butoanele asezate la nivelul degetului aratator ajuta la navigharea online eficient.

Disponibilitate si compatibilitate


Logitech Performance Mouse MX va fi disponibil in Europa spre sfarsitul lunii august, la un pret de 99,99 euro. Logitech Anywhere Mouse MX va putea fi achizitionat la un pret de 79,99 euro. Toate produsele sunt disponibile si prin canalele Logitech for Business.

Ambii mousi dispun de recent lansatul receiver Logitech Unifying. Minusculul receiver ramane atasat laptopului astfel incat nu mai este necesara deconectarea sa atunci cand utilizatorul se deplaseaza. Mai mult, se pot conecta cu ajutorul sau inca cinci tastaturi sau mousi, ca Logitech Keyboard K350, Logitech Keyboard K340, Logitech Marathon Mouse M705 si the Logitech Wireless Mouse M505.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele