IT & C

#laptop #furt #intel

Laptopurile furate, projete de Intel impotriva furtului de date

Un laptop pierdut sau furat poate aduce pagube de mii de dolari firmelor de IT. Un laptop disparut de la Intel poate provoca pierderi de 49.000 de dolari.

Inlocuirea computerelor de birou cu laptopuri sau notebook-uri aduce probleme suplimentare de securitate.

Un studiu comandat de Intel si realizat de Ponemon Institute arata ca pierderea sau furtul unui laptop provoaca daune de ordinul zecilor de mii de dolari.

Pentru a impiedica furtul informatiilor stocate pe laptopurile pierdute, Intel a dezvoltat o tehnologie anti-furt, care sa protejeze continutul stocat pe acestea.

Intel AT ( ) permite transmiterea unul mesaj codat laptopului, imediat ce acesta va fi conectat la internet. Mesajul va bloca sistemul de operare, care va putea fi pornit din nou dupa dezactivarea restrictiei.Componentele hardware vor putea fi dezactivate, chiar daca unitatea de memorie (hard disc) a fost scoasa din computer, inlocuita sau formatata, potrivit Capital.ro.

Accesul la laptop poate fi blocat si printr-un SMS, daca acesta dispune de conectivitate 3G.

Versiunea 2.0 a Intel AT este disponibila doar pentru calculatoare echipate cu procesoarele Intel Core 2010. Sistemul de securitate a atras atentia unor producatori ca Fujitsu , Lenovo si Panasonic, care au implementat deja in noule laptopuri produse.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele