IT & C

#lampa #ecologica #alge

Lampa ecologica cu alge

Lumea isi indreapta tot mai mult privirea catre trendul eco. La fel procedeaza si designer-ului Mike Thompson, inventatorul unei lampi speciale care functioneaza cu alge, lumina solara , apa si dioxid de carbon .

Denumita oficial Latro (de la cuvatul latin "hot"), lampa functioneaza cu ajutorul respiratiei celui care o utilizeaza, a soarelui si a apei. Modelul este un con transparent cu doua tuburi in partea de sus. Intr-unul se adauga apa, iar prin altul dioxidul de carbon prin suflarea directa in recipiet.

Lumina este preluata de la soare prin intermediul peretilor transparenti, iar energia este data de algele care se afla in interior. Singura problema pe care doritorii ar putea sa o intampine este atentia la alge. Acestea trebuie sa fie foarte bine ingrijite pentru a nu muri.

Daca inventia designer-ului Mike Thompson da rezultate, s-ar putea ca modelul Latro sa fie comercializat la scara larga, mai ales ca in ultima perioada s-a dovenit clar ca algele au un potential mare in productia de combustibil biodiesel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele