IT & C

#grafitti # aniversare google #keith haring

Keith Haring, artistul de grafitti new-yorkez, aniversat de Google

Keith Haring, artist si activist social a carui viziune a ramas simbolica pentru arta strazii din New York din anii 1980, este aniversat astazi de Google printr-un logo special, la 54 ani de la nastere.

Recunoscut pentru contributia sa artistica la arta stradala si picturile din metrou, intr-un stil aparte, Keith Haring s-a nascut in Pennsylvania pe 4 mai 1958 si s-a mutat apoi la New York la varsta de 19 ani.

Inspirat de graffiti, Keith Haring a inceput sa deseneze cu creta in metroul din New York, iar opera sa este incadrata in categoria Pop Art. In 1985, Keith Haring a inceput sa picteze pe panza si sa creeze picturi murale, in New York, Melbourne, Amsterdam, Paris si Berlin.

Opera sa reflecta unele teme socio-politice, de la lupta impotriva rasismului si segregarii rasiale pana la pericolul SIDA, boala care l-a rapus in cele din urma pe Keith Haring la varsta de 31 de ani.


Sursa foto: Google.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele