IT & C

Jocurile video stimuleaza creierului

Un nou studiu privind jocurile video a ajuns la o concluzie oarecum neasteptata pentru parinti: acestea sunt bune pentru creier, informeaza BBC in limba spaniola .

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Rochester, SUA, jocurile video pot imbunatati capacitatile vizuale ale persoanelor. Concluzia acestora a fost ca a juca zece ore un joc de actiune este suficient pentru a-ti imbunatati abilitatile vizuale.

Expertii au dat asigurari, intr-un articol publicat in cotidianul "Nature", ca acest studiu ar putea fi util pentru a gasi noi forme de a trata persoanele cu problemele cerebrale.

In urma studiului, s-a constatat ca cei care joaca jocuri video sunt cu 50 la suta mai buni in diverse examene vizuale, pot localiza cu mai mare precizie obiectele si pot sa proceseze mai eficient informatia. Un exemplu foarte bun in acest sens este cel al soferilor.

"Un sofer pasionat de jocurile video reactioneaza mai bine atunci cand se intampla ceva neasteptat, are reflexe mai bune", a explicat cercetatoarea Daphne Bavelier.

In concluzie, zece ore de jocuri video de actiune, pot imbunatati abilitatile vizuale ale persoanelor, scopul acestui studiu fiind dezvoltarea unor jocuri care sa nu fie violente, dar sa dezvoltate capacitatea vizuala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele