IT & C

Iubita mea, robotul

Japonezii au lansat un robot-femela care, pentru 175 de dolari, este gata sa “iubeasca” orice barbat singur. Are “sani” mari, este micuta, foarte prietenoasa si merge pe baterii.

Asa prezinta Reuters noua creatie a companiei japoneze Sega Toys, “iubita” robotica de 38 de centimetri care saruta la comanda, si care va intra pe piata in septembrie pentru circa 175 de dolari, avand ca tinta pentru vanzari barbatii singuri.

Folosind senzorii sai infrarosu , micuta “dama” numita “EMA” cauta capete umane in apropiere, iar cand le gaseste intra in ceea ce creatorii sai numesc “modul dragoste”.

“Puternic, dur si gata de bataie, acestea sunt cateva dintre cuvintele asociate adeseori cu robotii, dar noi am dorit sa distrugem acest stereotip si sa livram un robot care este dulce si interactiv .Este foarte iubareata si, cu toate ca nu este om, se poate comporta ca o iubita adevarata”, spune Minako Sakanoue, purtator de cuvant al Sega Toys.

EMA (acronim al Eternal Maiden Actualization) poate sa inmaneze si carti de vizita , sa cante si sa danseze, iar Sega spune ca asteapta vanzari de circa 10.000 de unitati in primul an. Japonia, unde traiesc aproape jumatate dintre cei 800.000 de roboti industriali ai lumii, estimeaza o piata de 10 miliarde de dolari pentru inteligenta artificiala in 10 ani.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele