IT & C

#apple #ipod touch #ecran tactil

iPod Touch Review

Noua serie de iPod Touch s-a lansat si in Romania in anul 2008. Dispozitivele iPod sunt deja  printre cele mai renumite playere muzicale de la ora actuala. De aceea, aparitia unei noi serii a fost foarte bine primita in randul iubitorilor de gadgeturi marca Apple.



Design subtire si elegant

Asemenea altor dispozitive Applem iPod Touch a incercat sa ridice stacheta in materie de playere muzicale, ecranul mare si tactil al dispozitivul facandu-l un player video portabil veritabil, dar si o posibila consola de joc.

Dispozitivul masoara 110 x 61,8 x 8,5 mm si cantareste doar 115 grame. Partea frontala este ocupata de ecranul Multi-Touch widescreen cu diagonala de 3,5 inch. Rezolutia lui este de 480 x 320 px.

Sub ecran se afla singurul buton fizic care are functie de "back", adica reintoarcere in mediul anterior sau pe ecranul principal.

Latura superioara are un buton de blocare, iar cea inferioara prezinta slotul pentru mufa castilor audio de 3,5 mm si cel al cablului USB/incarcator. Pe latura stanga se afla tasta de volum.

iPod Touch are o carcasa confectionata din otel inoxidabil care desi arata bine se va murdari foarte repede, iar daca dispozitivul va fi zgariat aceste defecte vor fi foarte vizibile.

Muzica & filme

Principalul atribut a lui iPod Nano este acela de a reda muzica. Datorita ecranului, insa, dispozitivul devine si un player video. Vizionarea filmelor va fi probabil una din cele mai placuta indeletnicire datorita ecranului mare.

Suportul audio sustinut de iPod Touch se extinde la fisiere AAC (intre 16 si 320 Kbps), AAC-uri protejate (adica cu acees din iTunes), MP3-uri (intre 16 si 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formate 2, 3 si 4), Apple Lossless, WAV si AIFF.

Daca vrei videoclipuri pe iPod vei putea stoca tot ce se conformeaza cerintelor lui, adica H.264, .m4v, .mp4, . mov si  MPEG-4. In cazul formatelor de imagini, iPod Touch suporta JPEG, BMP, GIF, TIFF, PSD (Mac) si PNG, iar modelul are si suport pentru iesire TV pe componente 480p si 576p.

Chiar daca nu are aceeasi paleta de culori ca iPod Nano sau iPod Shuffle, iPod Touch este disponibil in trei versiune de 8 GB, de 16 GB si 32 GB. In cazul in care vrei sa stochezi muzica, 8 GB sunt suficienti pentru o colectie de muzica destul de bogata. In cazul in care folosesti iPod-ul pentru videoclipuri/filme, 8 GB sau chiar 16 GB nu vor fi suficienti.

O alta problema vine si din partea stocarii. Odata conectat la PC/Mac, iPod-ul va fi vazut ca un dispozitiv de stocare in masa. Transferul de muzica se va face usor, dar surpriza vine atunci cand incerci sa asculta muzica stocata, pentru ca iPod-ul va afisa mesajul de "0 Files".

La fel se va intampla si cu videoclipurile stocate in acest fel. Prin urmare, iPod Touch are nevoie de iTunes pentru a reda melodiile stocate pe memoria lui.

Odata sortata muzica pe iPod, poti sa iti formezi propriile playlist-uri sau sa sortezi melodiile in functie de astist, album, numele melodiei, gen sau compozitor.

Calitatea sunetului este foarte buna, iar castile sunt de buna calitate. Daca totusi acestea nu sunt pe placul tau, poti sa le schimbati, pentru ca iPod-ul are slot  pentru mufa standard de 3,5 mm.

Jocuri

Pe langa muzica, filme si imagini, iPod Touch poate fi folosit si pentru jocuri. Spre deosebire de iPod Nano care vine cu trei jocuri preintatalte, Klondike , Maze si Vortez acesta nu are asa ceva.

Totusi, poti sa descarci prin App Store o varietate de aplicatii si jocuri pentru acest dispozitiv. Jocurile folosesc de accelerometrul incrorporat si ecranul tactil.

Dotari standard

iPod Touch vine la pachet cu un cablu USB, casti, suport si ghidul de folosire. Limbile in care poate fi setat sunt ceha, daneza, engleza, finlandeza, franceza, germana, greaca, maghiara, italiana, japoneza, coreana, norvegiana, poloneza, portugheza, rusa, cantoneza, spanioala, suedeza si turca.

Galerie foto iPod Touch realizata de Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele