IT & C

#apple #ipod nano #player muzical #video

iPod Nano Review

Noua serie de iPod Nano s-a lansat si in Romania din luna octombrie a anului 2008. Dispozitivele iPod sunt printre cele mai renumite playere muzicale de la ora actuala.



Design subtire si elegant

Nano inseamna mic si la fel se prezinta si acest dispozitiv. Desi mai mare decat iPod Shuffle, Nano ramane unul din cele mai compacte playere audio si probabil cel mai compact player video de la ora actuala.

Dispozitivul masoara 90,7 x 6,2 x 38,7 mm si cantareste doar 36,8 grame. Partea frontala este ocupata de ecranul LCD de 2 inch cu tehnologia blue-white LED backlight . Rezolutia ecranului este la fel cu cea a unui telefon mobil, adica de 320 x 240 pixeli.

Sub ecran se afla rotita de activare si de navigare prin meniu. Pe langa aceste functii, rotita preia si comenzile pentru player-ul muzical si cel video, adica Skip si Play/Pause.

Latura superioara are un buton de blocare, iar cea inferioara prezinta slotul pentru mufa castilor audio de 3,5 mm si cel al cablului USB.

iPod Nano are o carcasa confectionata din aluminiu mat. Dispozitivul este disponibil in mai multe culori: argintiu, negru, violet, albastru, verde, galben, potocaliu, rosu si roz.

Muzica & filme

Principalul atribut a lui iPod Nano este acela de a reda muzica. Datorita ecranului, insa, dispozitivul devine si un player video. Este adevarat ca vizionarea filmelor nu va fi cea mai placuta indeletnicire, dar ecranul de 2 inch se descurca destul de bine.

Suportul audio sustinut de iPod Nano se extinde la fisiere AAC (intre 16 si 320 Kbps), AAC-uri protejate (adica cu acees din iTunes), MP3-uri (intre 16 si 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formate 2, 3 si 4), Apple Lossless, WAV si AIFF.

Daca vrei videoclipuri pe iPod vei putea stoca tot ce se conformeaza cerintelor lui, adica H.264, .m4v, .mp4, .mov siĀ  MPEG-4. In cazul formatelor de imagini, iPod Nano suporta JPEG, BMP, GIF, TIFF, PSD (Mac) si PNG.

Pe langa variantele de culori, iPod Nano mai vine si in doua versiune de 8 GB si de 16 GB. In cazul in care vrei sa stochezi muzica, 8 GB sunt suficienti pentru o colectie de muzica destul de bogata. In cazul in care folosesti iPod-ul pentru videoclipuri/filme, 8 GB sau chiar 16 GB nu vor fi suficienti.

O alta problema vine si din partea stocarii. Odata conectat la PC/Mac, iPod-ul va fi vazut ca un dispozitiv de stocare in masa. Transferul de muzica se va face usor, dar surpriza vine atunci cand incerci sa asculta muzica stocata, pentru ca iPod-ul va afisa mesajul de "0 Files".

La fel se va intampla si cu videoclipurile stocate in acest fel. Prin urmare, iPod Nano are nevoie de iTunes pentru a reda melodiile stocate pe memoria lui.

Odata sortata muzica pe iPod, poti sa iti formezi propriile playlist-uri sau sa sortezi melodiile in functie de astist, album, numele melodiei, gen sau compozitor.

Calitatea sunetului este foarte buna, iar castile sunt de buna calitate. Daca totusi acestea nu sunt pe placul tau, poti sa le schimbati, pentru ca iPod-ul are slotĀ  pentru mufa standard de 3,5 mm.

Jocuri

Pe langa muzica, filme si imagini, iPod Nano mai poate inca ceva si anume, jocuri. Player-ul vine cu trei jocuri preintatalte, Klondike , Maze si Vortez. Cele trei se folosesc de accelerometrul incrorporat in dispozitiv.

Din pacate de fiecare data cand iesi dintr-un joc, iPod-ul te redirectioneaza in meniul de inceput de selectare a limbii.

Dotari standard

iPod Nano vine la pachet cu un cablu USB, casti, suport si ghidul de folosire. Limbile in care poate fi setat sunt ceha, daneza, engleza, finlandeza, franceza , germana, greaca, maghiara, italiana, japoneza, coreana, norvegiana, poloneza, portugheza, rusa, cantoneza, spanioala, suedeza si turca.

Galerie foto iPod Nano

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele