IT & C

Investitii de 52 milioane de Euro

Valoarea investitiilor pentru dotarea cu echipamente a viitorului operator de telecomunicatii din Romania, POSTelecom, a fost estimata la suma de 52 milioane de EURO, la care se adauga 26 milioane de EURO, reprezentand costuri operationale.

Trei companii : Zhongxing telecommunications Equipment ( ZTE ), Huawei Technologies si Alcatel Shanghai Bell, vor trimite oferte pentru licitatia, care va avea loc la sfarsitul acestei luni, pentru a deveni furnizorul de echipamente. Echipamentul va fi achizitionat cu un credit obtinut de la Banca Chineza de Export-Import, garantat de POSTelecom.



Presedintele Companiei Posta Romana (CNPR), Gabriel Mateescu, a anuntat in luna mai ca CNPR va detine 80% din actiunile POSTelecom, iar lansarea comerciala va avea loc catre sfarsitul acestui an. Ceilalti actionari vor fi Grupul Industrial Roman cu 10%, Banca Comerciala Romana cu 5% si doua fonduri de investitii cu cate 2.5%.
Serviciile oferite de POSTelecom vor fi disponibile, pentru inceput, in Bucuresti si alte 9 orese, printre care Brasov si Iasi si vor avea ca tinta atat utilizatorii casnici cat si companiile.


Piata de telecomunicatii din Romania a fost liberalizata in ianuarie 2003, cand monopolul Romtelecom pe piata de telefonie fixa a luat sfarsit.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele