IT & C

Investitia in Internetul de cartier

Retelele de cartier reprezinta o optiune pentru cei care au pus ceva bani la saltea , nu prea multi, si doresc sa aiba o sursa de venituri din propria afacere.

In cazul retelei de cartier, cel care vrea sa demareze un astfel de proiect trebuie sa aiba o societate inregistrata la Registrul Comertului . Daca nu are o astfel de societate, atunci trebuie sa faca acest pas. Ca si in alte cazuri, totul il costa 600-1.000 RON si are de asteptat intre trei zile si doua saptamini. Urmeaza notificarea la Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii.

Solicitantul va efectua notificarea prin completarea formularului-tip, la care va anexa urmatoarele documente: certificatul de inregistrare cu codul unic de inregistrare, in copie; actul constitutiv, cu toate modificarile si completarile ulterioare, insotite de certificate de inscriere, mentiuni si documentele din care rezulta calitatea de reprezentant legal al persoanei indicate in notificare, in copie; alternativ, in locul acestor documente poate fi transmis un certificat constatator, eliberat de catre Oficiul Registrului Comertului, in scopul realizarii notificarii, cu cel mult 15 zile inainte de transmiterea acesteia, in care sa fie mentionate obiectul de activitate, lista tuturor sucursalelor si punctelor de lucru, asociatii si reprezentantul legal al solicitantului, in original; copie de pe actul de identitate al solicitantului - persoana fizica ; autorizatia pentru desfasurarea de catre persoane fizice a unor activitati economice in mod independent, precum si pentru infiintarea si functionarea de asociatii familiale; sectiunile relevante din fisa de descriere a retelelor si a serviciilor.

Deci o investitie de 600-1.000 RON. Daca adaugam si capitalul social, se ajunge la 800-1.200 RON.

Retea mica

Trebuie sa inceapa cu 15 abonati. Abonamentul pentru o banda care permite sa dea Internet cu viteza de 128 kbps pina la 256 kbps, si 10 Mbps pentru metropolitan costa in jur de 150 de euro, spune Cornel Florea, director al retelei Concret-Network. Acesta spune ca mai trebuie un switch (230 RON unul pentru 16 persoane), un calculator la 800 MHz si cablul (o cutie la patru abonati costa 300 RON). Astfel, numai cablul va costa 1.200 RON. Daca luam in considerare si partea de inregistrare, costul total va fi de 3.555 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele