IT & C

Internet-cafe-urile se pot inscrie in site-ul MCTI

"Romania isi propune sa devina o tara moderna, in care accesul la noile tehnologii si utilizarea Internetului sa fie la indemana tuturor celor interesati sau care au nevoie, indiferent de veniturile de care dispun.

Internet- cafe -urile ofera celor care nu dispun acasa de o conexiune la Internet posibilitatea de a-si rezolva on-line multe din problemele cu care se confrunta, inclusiv cele administrative, precum plata taxelor si impozitelor prin mijloace electronice.", a declarat Dan Nica, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.



Pana in prezent, date preliminare indica faptul ca pe teritoriul Romaniei functioneaza un numar de 2758 de Internet-cafe-uri, care dispun de aproximativ 7500 statii de lucru. Aproape 200 dintre acestea sunt deschise in Bucuresti, iar 73 in Constanta. Judetele care dispun de un numar de peste 30 de Internet-cafe-uri sunt: Cluj - 33, Vrancea -32 , Mehedinti - 31, Neamt - 31. In urmatoarele luni vor fi disponibile rezultatele inventarului exact al Internet-Cafe-urilor care functioneaza in Romania. Internet Cafe -urile au posibilitatea de a se inregistra in directorul de companii existent pe site-ul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.



Utilizarea Internetului este unul din factorii importanti pentru consolidarea Societatii Informationale, care presupune schimbari in toate domeniile: in adminstratie ( e-government ), in afaceri (comertul electronic), in educatie (educatie la distanta), in cultura (centre multimedia si biblioteci virtuale) si in maniera de a lucra (lucrul de la distanta).


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele