IT & C

Inteligenta si coordonarea merg mana in mana

Un studiu suedez sugereaza ca oamenii cu o inteligenta peste medie sunt si buni manageri ai timpului.

Cativa cercetatori de la Universitatea Umea, Suedia, si Institutul Karolinska au intreprins o cercetare in care arata ca acuratetea in coordonare este foarte importanta pentru procesele responsabile cu rezolvarea problemelor si a rationamentului, informeaza Science Daily.

Cercetatorii au incercat sa arate ca exista o legatura intre inteligenta, in general, si abilitatea de a tine ritmul unei structuri muzicale. Scopul nu era acela de a testa urechea muzicala a subiectilor ci pur si simplu capacitatea de a tine ritmul cu acuratete.

Astfel, s-a descoperit ca cei care aveau o inteligenta peste medie aveau si capacitatea de a tine ritmul mai bine, fara a varia foarte mult.

Profesorul Fredrik Ullen de la Institutul Karolinska spune ca “Este interesant ca cerintele nu implicau rezolvarea unor probleme. Iregularitatea coordonarii apare probabil la un nivel biologic mai profund datorat unui ‘zgomot’ in activitatea cerebrala.”

Potrivit profesorului, rezultatele cercetarii sugereaza ca acuratetea tinerii ritmului de catre o persoana este strans legata de capacitatea de a rezolva probleme, de rationament.

Studiul a mai incercat sa arate legatura dintre o inteligenta mare, o abilitate ridicata de a tine ritmul si volumul mare de materie alba in partile frontale ale creierului implicate in rationament.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele