IT & C

#intel #xeon 7500 #procesor

Intel Xeon 7500 a fost anuntat oficial

Intel Corporation a realizat astazi tranzitia completa catre arhitectura premiata "Nehalem", prin lansarea seriei de procesoare Intel Xeon 7500 .

In mai putin de 90 de zile, Intel a introdus pe piata procesoare din seria 2010 pentru desktop-uri, laptop-uri si servere, ce au un management al consumului de energie eficient si viteza superioara.

Virtualizare pe scara mare


Procesoarele Intel Xeon 7500 corespund trend-urilor de crestere ale organizatiilor IT care virtualizeaza sarcini de lucru mari, esentiale pentru aplicatii precum Enterprise Resource Planning. Avand o latime de banda a memoriei de pana la opt ori mai mare fata de procesoarele din seria Intel Xeon 7400, si o capacitate a memorie de pana la patru ori mai mare, cu 16 sloturi de memorie per procesor, procesoarele Xeon Seria 7500 pot sa detina o memorie de 1 TB (1.000 GB) pe o platforma 4-socket.

Tehnologiile Intel Virtualization, ce includ capabilitatile de virtualizare I/O si tehnologia de virtualizare Intel (VT) FlexMigration permit migratia VM pentru toate platformele bazate pe microarhitectura Intel Core , pentru a asigura protectia investitiei pentru administratorii care cauta sa foloseasca pool-uri de sisteme virtualizate pentru a facilita recuperarea dupa o cadere de sistem, echilibrarea sarcinii de lucru si niveluri optime de mentenanta si "timp morti" pentru server.

Suport de 8 core-uri

Procesoarele din seria Intel Xeon 7500 suporta pana la opt core-uri integrate si 16 thread-uri si pot scala pana la 32 core-uri si 64 thread-uri per platforma 4-socket sau 64 de core-uri cu 128 thread-uri per platforma 8-socket. Sunt disponibile cu frecvente de pana la 2,66 GHz, si 24 MB de memorie Intel Smart Cache, patru link-uri Intel QPI si tehnologie Intel Turbo Boost. Nivelurile de alimentare oscileaza intre 95 si 130W.

Procesorul Intel Xeon X7560, cu opt core-uri si 24 MB de cache, este conceput pentru cele mai solicitante sarcini de lucru tip "mission-critical"(operatiuni critice ale unei organizatii), in timp ce procesorul Intel Xeon X7542 este un model cu frecventa optimizata la 2,66 GHz cu 6 nuclee pentru aplicatii de computing "super nod" de inalta performanta, folosite in studii stiin?ifice si servicii financiare .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele