IT & C

Intel si Red Hat sustin impreuna solutiile Linux

Intel Corporation si Red Hat, principalul furnizor mondial de solutii open source pentru firme, au anuntat crearea unui program global de natura sa le faciliteze clientilor planificarea, accelerarea si optimizarea implementarii de solutii Linux.

Programul va fi primul de acest gen pentru dezvoltarea solutiilor Linux si se va orienta initial pe dezvoltarea si diseminarea instrumentelor de virtualizare a platformei si prelucrarea datelor in sistem grila.

"Acest program ii va ajuta pe clienti sa beneficieze intr-o maniera rapida si eficienta de noile platforme si tehnologii Intel pe masura ce acestea intra pe piata", a afirmat Jon Bork, director al biroului Intel Open Source Program.

De asemenea, Tim Yeaton, vicepresedinte executiv al diviziei de solutii de firme la Red Hat, a precizat ca "este reactia noastra la cele comunicate noua de clienti, si anume faptul ca au mare nevoie de sustinere pentru implementarile avansate de Linux si programe de tip open source".

Programul Red Hat-Intel de accelerare a solutiilor actioneaza on-line si la centre ce includ hub-uri situate la McLean (Virginia), Mumbai (India) si Munchen (Germania), precum si 14 locatii de satelit care acopera intreaga planeta.

Hub-urile vor fi echipate cu servere dotate cu procesoare Intel Itanium 2 si Intel Xeon, sisteme de firma cu procesoare Intel Pentium 4, laptopuri cu tehnologie Intel Centrino si dispozitive de stocare Intel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele