IT & C

#computer #preocesor #intel core i7

Intel se lauda cu cel mai rapid procesor din lume

Intel Corporation a lansat pe piata cel mai avansat procesor desktop din istoria sa, modelul Core i7 .

Procesorul Intel Core i7 ofera performanta la cerere, plusĀ  tehnologiile "Turbo Boost" si "Hyper-Threading".

Primul din familia lui


Intel Core i7 este primul membru al unei noi familii de procesoare, cu nume de cod Nehalem si cel mai sofisticat procesor fabricat vreodata de companie.

Acesta incorporeaza noi tehnologii care vor creste performanta la cerere si maximizeaza traficul de date. Procesorul Core i7 accelereaza cu pana la 40 la suta editarea de continut video, jocuri si alte activitati derulate pe internet si computer, fara a creste consumul de energie.

Mai mult, Intel Core i7 detine un nou record mondial de 117 puncte pentru benchmark-ul SPECint_base_rate2006*, ce masoara performanra unui procesor. Este pentru prima data in istorie cand un singur procesor depaseste un scor de 100 puncte.

Tehnologia din Core i7

Tehnologia unica Turbo Boost, dezvoltata de Intel, accelereaza performanta computerului. Acest lucru se face prin intermediul unei unitati de control energetic la nivelul procesorului si folosind noii tranzistori de tip "power gate" si pe baza tehnologiei avansate pe 45 nanometri.

In acest fel Turbo Boost regleaza in mod automat fracventa unuia sau mai multora dintre cele patru core-uri individuale de procesare, pentru aplicatii single si multi-threaded. Atfel nivelul de performantei creste, dar nu si consumul de energie.

Core i7 este echipat cu cea mai nou tehnologie Intel pentru consum redus de energie, care permite PC-urilor desktop sa intre in stand-by, optiune rezervata pana acum notebook-urilor.

"Intel a creat cel mai rapid procesor desktop de pe Pamant, pentru cei mai exigenti utilizatori, aceia care care folosesc PC-urile pentru jocuri, video si muzica," a declarat Irinel Burloiu, Business Development Manager, Intel Romania.

Ce face acest procesor?

Procesorul Core i7 creste de peste doua ori latimea de banda a memoriei fata de platformele anterioare Intel "Extreme", accelerand transferul in si din procesor, cu ajutorul tehnologiei Intel Quickpath.

Datorita tehnologiei Hyper-Threading, procesorul permite mai multor thread-uri sa ruleze simultan, reusind sa faca doua lucruri in acelasi timp. Ca urmare, procesorul quad-core Core i7 asigura un nivel de performanta de 8 thread-uri.

Jocuri complexe 3D devin cu peste 40 la suta mai rapide decat in modelele anterioare de procesoare Intel de inalta performanta - atat pe 3DMark Vantage CPU, cat si pe testele AI.

Varianta Extreme Edition foloseste 8 thread-uri pentru a rula jocuri cu inteligenta artificiala avansata, pentru o redare cat mai fidela a aplicatiilor respective.

"Combinand ceea ce reprezinta cel mai mare salt al companiei Intel in designul cipset-urilor, cu alte inovatii incredibile, cum ar fi Solid State Drive -urile, procesorul Core i7 redefineste notiunea "computerul de maine", a mai declarat Irinel Burloiu.

Disponibilitate

Procesorul Intel Core i7 si placa de baza Intel Desktop Board DX58SO Extreme Series, bazata pe cipsetul Intel X58 Express Chipset, vor fi disponibile imediat la nivel mondial de la mai multi producatori de computere.

In Romania, noul procesor Core i7 va fi disponibil imediat dupa momentul lansarii, in sistemele producatorilor Flamingo, Maguay, PC Coolers, RHS si UltraPro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele