IT & C

#moore #xeon #core #atom #intel

Intel: schimbari istorice pentru computere

Viitoarele procesoare Intel Atom, Core si Xeon si produsele System on Chip (SoC) vor face computerele mai mici, mai inteligente, mai capabile si mai usor de utilizat.

Cel putin asa declara Sean Maloney si Bob Baker care sunt de parere ca "Legea lui Moore", impulsionata de progresele Intel in domeniul tehnologiilor de productie pe 32 si 22 nanometri (nm), determina un ritm mai rapid si mai amplu al "inovatiei si integrarii".

Noua generatie de procesoare - Westmere si Sandy Bridge


In discursul tinut in cadrul Intel Developer Forum, Maloney a prezentat un PC cu procesor Westmere care exemplifica o crestere semnificativa a nivelului de sensibilitate la comenzile simple, de fiecare zi, cum ar fi navigarea pe Web cu mai multe ferestre deschise.

Mai mult, Westmere este primul procesor Intel pe 32nm, un produs istoric prin faptul ca este o premiera absoluta: primul procesor Intel care integreaza  un nucleu grafic chiar in pachetul procesorului. Pe langa faptul ca sustine tehnologiile Intel Turbo Boost si Intel Hyper-Threading , Westmere adauga noi instructiuni Advanced Encryption Standard (AES) pentru o criptare si decodare mai rapida. Procesorul Westmere tine pasul cu wafer -ele care deja au intrat in productie.

Dupa Westmere, procesul derulat de Intel pentru integrarea de chipuri va continua cu procesoarele pe 32nm, cu nume de cod "Sandy Bridge." Sandy Bridge dispune de a sasea generatie de core-uri grafice de la Intel, plasate pe aceeasi matrita ca si nucleul procesorului, si va include accelerare pentru floating point, video si software-uri solicitante solicitant pentru proceso, elemente frecvent intalnite in aplicatiile media.

Tehnologia si procesul de fabricatie Intel

In discursul sau, Bob Baker, senior vicepresedinte & General Manager, Technology and Manufacturing Group, a subliniat permanentele eforturi depuse de Intel pentru a respecta Legea lui Moore si avantajele acesteia pentru utilizatorii de PC, apoi a oferit mai multe detalii asupra unui nou jalon important in activitatea companiei, tehnologia pe 22nm.

Intel este prima companie care a demonstrat circuite logice ?i SRAM 22nm functionale. Sistemul SRAM are 364 milioane biyi, 0,092 celulule micron2 SRAM  si 2,9 miliarde tranzistori. Acestea sunt cele mai mici celule SRAM functionale create vreodata.

Chipul-test marcheaza a treia generayie a tehnologiei cu poarta de metal si constanta dielectrica ridicata, care a fost introdusa cu 2 ani in urma. Grupul de producyie a dezvoltat pentru prima data o tehnologie unica si completa pentru design-uri SoC, bazata pe tehnologia Intel pe 32nm si extinzand procesul CPU de tinuta mondiala si pe noile piete SoC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele