IT & C

#intel #core #nehalem #mobile #extreme edition

Intel isi lanseaza cele mai rapide chipuri

Intel Corporation a lansat procesoarele Intel Core i7 Mobile Processor si  Intel Core i7 Mobile Processor Extreme Edition , introducand astfel arhitectura Nehalem, premiata si super-rapida, pe segmentul laptopurilor.

Noile procesoare, impreuna cu chipsetul Intel PM55 Express Chipset, furnizeaza cea mai buna experienta mobila posibila pentru jocuri, digital media, fotografii, muzica, aplicatii de business si programe ce au nevoie de o putere de procesare mare.

Nume de cod: Clarksfield

Cunoscute initial sub numele de cod "Clarksfield" procesoarele Intel Core i7 mobile dispun de tehnologia Intel Turbo Boost Technology, ce poate accelera viteza procesorului cu pana la 75%, pentru a face fata cu succes oricarei incarcari, dar si de intel hyper-threading Technology, tehnologie ce ofera o performanta sporita a procesorului in lucrul cu aplicatiile ce necesita o putere de procesare mare.

Noile procesoare Intel Core i7 mobile includ suport pentru memorii DDR3 dual channel cu o frecventa de 1333Mhz si 1 x16 sau 2 x8 PCI Express 2.0. Indiferent daca utilizatorii prelucreaza un clip video, compun muzica, se joaca sau modifica statusul contului personal de pe Facebook, procesoarele Intel Core i7 mobile se adapteaza pentru a furniza puterea de procesare potrivita pentru sarcina respectiva.

Laptopuri cu procesoare noi

Laptopurile cu Intel Core i7 mobile processor Extreme Edition suporta Intel Extreme Memory Profiles (Intel XMP) si Intel Extreme Tuning Utility, cel mai bun utilitar de tuning ce permite overclock-ingul laptopului pentru a obtine cea mai buna performanta si optimizare a bateriei. Aditional, chipsetul Intel PM55 Express Chipset permite workstation-urilor si laptopurilor de jocuri sa suporte caracteristi precum Intel Matrix Storage Technology, Intel High-Def Audio si interfete marite I/O.

Principalii producatori, Asus, Dell, HP si Toshiba au inceput deja sa livreze laptopuri bazate pe procesoare mobile Intel Core i7, urmand sa apara sisteme suplimentare create de diversi producatori in urmatoarele luni. Pentru o cantitate de o mie de unitati preturile procesoarelor sunt: Intel Core i7-920XM 1.054 USD, Intel Core i7-820QM, 546  USD si Intel Core i7-720QM, 364 USD.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele