IT & C

#business #core vpro #intel

Intel Core vPro este dedicat PC-urilor de business

Intel Corporation a prezentat familia de procesoare 2010 Intel Core vPro care face fata cerintelor companiilor de toate dimensiunile, asigurand PC-urilor performante superioare, metode de prevenire a furturilor si reducere a costurilor.

Aceste capabilitati si multe altele stau la baza multor laptop-uri si desktop-uri cu tehnologie Intel, destinate companiilor, care incep sa fie livrate de producatorii de computere din intreaga lume.

Gandire rapida

Procesoarele se bazeaza pe microarhitectura premiata a Intel, " Nehalem ", fiind produse cu ajutorul noului proces al Intel pe 32 nanometri. Intel a integrat pentru prima data capabilitati de grafica de inalta definitie in procesoarele sale si a incorporat a doua generayie Intel de tranzistori cu poarta de metal si constanta dielectrica ridicata, care ajuta la cresterea vitezei de calcul ai a duratei de viata a bateriei.

Procesoarele 2010 Intel Core i7 si procesoarele Core i5 sunt dotate cu tehnologia Intel Turbo Boost si Intel Hyper-Threading , pentru activitati de calcul mai "inteligente", mai usor adaptabile. Tehnologia Intel Turbo Boost ajusteaza automat viteza procesorului cand detecteaza o modificare a sarcinii de lucru - procesorul isi mareste frecven?a, de pilda, atunci cand utilizatorul incarca mai multeĀ  aplicatii simultan sau urmareste un material video si o micsoreaza, obtinandu-se astfel o eficienta energetica mai mare, atunci cand utilizatorul ia o pauza de cafea si singurele aplicatii active sunt cele de background.

Mai inteligenti decat raufacatorii

Tehnologia Intel Anti-Theft , disponibila cu tehnologia Intel vPro, le pune "piedici" hotilor, blocand accesul la un PC daca un server central sau sistemele inteligente incorporate ajung la concluzia ca PC-ul respectiv a fost pierdut sau furat. Noua Tehnologie Intel Anti-Theft versiunea 2.0 (Intel AT 2.0) permite solutiilor de criptare sa dezactiveze accesul la tastele de criptografiere prin hardware, pentru a bloca total accesul la date.

De asemenea, odata ce PC-ul revine in mainile proprietarului de drept, este mult mai simplu sa fie reactivat. In plus, un mesaj personalizat poate fi afisat pe ecranul laptopului furat de fiecare data cand cineva incearca sa initializeze sistemul de operare. Multi producatori de computere intentioneaza sa sustina Intel AT 2.0, printre ei numarandu-se Fujitsu, HP, Lenovo si Panasonic, precum si companii de securitate cum ar fi Absolute Software, PGP, Phoenix si WinMagic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele