IT & C

#1982 #notebook #concurs #campanie #cel mai vechi laptop din romania #intel

Intel a gasit cel mai vechi laptop functional din Romania

Intel Romania a oferit premiul pentru cel mai vechi laptop functional din Romania, in cadrul finalei competitiei "Oldest Notebook".

Premiul, un laptop Sony Vaio cu tehnologie Intel Centrino 2, solutie antivirus si mouse wireless, a fost oferit detinatorului primului laptop creat vreodata, Epson HX-20.

Acesta este primul PC mobil cu baterii incorporate, anuntat in anul 1981 si lansat comercial la nivel mondial in 1982.

Detinatorul

Detinatoarea laptopului, Ioana Herbel din Baia Mare, a primit premiul din partea lui Tomasz Klekowski, Territory Manager Intel pentru Europa Centrala si de Est.

"Am achizitionat laptopul online, in urma cu cateva luni, din pasiune pentru tehnologie. Este greu sa ii mai gssesc o intrebuintare reala in anul 2009, dar pentru ca inca functioneaza, il pastrez ca sa il arat ori de cate ori am ocazia persoanelor care ma viziteaza", a spus Ioana Herbel.

"Istoria laptopurilor a cunoscut o evolutie spactaculoasa in ultimii ani, lucru foarte usor de observat comparand, de exemplu, modelele inscrise in competitie cu laptopul cu tehnologie Intel Centrino 2 pe care il oferim astazi ca premiu castigatorului", a declarat Tomasz Klekowksi.

Cele mai vechi sisteme mobile

Concursul "Oldest Notebook" a fost lansat de Intel Romania si Realitatea, pe 12 mai, pe portalul postului. In total, 465 de persoane si-au inscris in concurs modelele de laptopuri "vechi" detinute, printre care si PC-uri portabile de 10 kg, fara baterii, sau statii pentru comunicatii aviatice de acum jumatate de secol.

Majoritatea laptopurilor inscrise in competitie dateaza din perioada 1983 - 1989. Recordul pentru cel mai "tanar" model inscris este al unui laptop din anul 2004. Modelul castigator, Epson HX-20, mai este detinut de alte doua persoane din Bucuresti si orasul Tulcea, insa in stare nefunctionala.

In anul 2006, Intel a gssit cel mai vechi PC desktop din cadrul unei companii din Romania, la o fabrica de sticla din orasul Tarnaveni , langa Targu Mures. PC-ul fusese asamblat in urma cu 16 ani. Cel mai vechi laptop din Romania , premiat astazi, are 28 de ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele