IT & C

Incalzirea globala ia o pauza in 2008

Desi meteorologii britanici preconizau ca 2008 va fi unul dintre cei mai calzi ani din istorie, temperaturile globale vor fi mai scazute decat cele din 2007, ca urmare a efectului de racire a curentului La Nina din Pacific, au anuntat climatologii Natiunilor Unite, citati de BBC. In plus, este foarte probabil ca fenomenul La Nina sa continue pana in vara. Aceste constatari ridica serioase semne de intrebare asupra teoriei incalzirii globale.

La Nina si El Nino sunt doi curenti naturali puternici ai Pacificului ale caror efecte sunt atat de mari incat se resimt in intreaga lume. El Nino incalzeste planeta, iar La Nina o raceste. Anul acesta, Pacificul se afla "in zodia " La Nina.

''Efectul de racire va continua pana in vara, scazand temperaturile globale cu o fractiune a unui grad. Acest lucru ar insemna ca planeta nu s-a mai incalzit din 1998 cand El Nino a incalzit lumea ultima data'', a declarat, pentru BBC, secretarul general al Organizatiei Mondiale de Meteorologie (WMO), Michel Jarraud. (continuarea in Ziua)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele