IT & C

In Asia spammerii tintesc telefoanele mobile

Daca cineva are impresia ca problema spamm-ului nu poate fi mai grava, nu are decat sa verifice telefonul mobil.

Telefoanele mobile devin ultima tinta a mesajelor electronice nedorite, crescand numarul de comercianti care utilizeaza mesajele text ce au ca tinta abonatii din Asia.
Spam-ul pentru telefoanele mobile aproape atinge volumul celui e-mail, dar problema se accentueaza in zonele in care utilizatorii trimit in medie pana la 10 SMS (short message service) pe zi.

"Spam-ul SMS este cu siguranta un domeniu asupra caruia se concentreaza multi, mai ales pe piete precum Japonia, unde este o problema obisnuita", a declarat Jeff Bullwinkel, purtator de cuvant al Micorsoft, care desfasoara o campanie anti-spam in intreaga lume. "Este un fenomen larg intalnit pe piete unde comunicatiile mobile sunt prevalente".
companiile de telecomunicatii mobile a fost retinute in a discuta tendinta, dar aceasta problema s-a oglindit foarte bine pe site-ul Web al NTT DoCoMo , cel mai mare operator de telefonie mobila din Japonia.

Pe site se atrage atentia asupra mesajelor junk cum ar fi cele cu privire la cererea de sange grupa B RH negativ pentru un copil si instructiuni pentru redirectarea unui mail sau cum sa faci fata consecintelor financiare. De asemenea, compania atrage atentia si asupra mesajelor care pretind a veni din partea DoCoMo, in care se cere utilizatorilor sa trimita bani intr-un anumit cont particular.

Utilizatorilor individuali le este foarte greu sa blocheze aceste mesaje doatorita originilor foarte diverse, desi DoCoMo permite utilizatorilor sa seteze conturile pentru a primi mesaje doar din sursele specificate.

DoCoMo, ai carei utilizatori primesc si trimit in medie cam 10 mesaje pe zi, lupa impotriva spam-ului SMS prin masuri precum blocarea cantitatilor mari de mesaje care nu au destinatarii specificati. De asemenea, a intreprins si actiuni legale si a taiat 2.173 de linii din cauza abuzului spam, care a produs si pagube in unele cazuri.

Mesajele text sunt mari generatoare de venituri pentru operatorii de telefonie mobila, genarand o marja de profit de 60-80%, astfel incat retelele pot beneficia financiar de pe urma spam-ului, chiar daca lupta impotriva lui.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele