IT & C

IBM sustine dezvoltarea IT-ului in universitatile romanesti

IBM a acordat premii profesorilor universitari din Europa pentru contributia lor in domeniul cercetarii si al educatiei in IT. Unul dintre premiile acordate a revenit Romaniei, la Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB) - una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant superior din tara, cu peste 180 de ani de existenta. Este al doilea an consecutiv in care un profesor din cadrul UPB primeste un asemenea premiu.
Acordarea acestor premii reprezinta un alt pas firesc al suportului constant pe care IBM il ofera sistemului educational national, fiind o modalitate de a contribui la accelerarea ritmului de dezvoltare generala a tarii. Premiile acordate de catre IBM ofera profesorilor din universitati posibilitatea de a-si aprofunda cunostintele de tehnologia informatiei si de a dezvolta in continuare solutii practice bazate pe modelul e-business on demand . Acest fapt reprezinta un avantaj prin actualizarea permanenta a pregatirii studentilor, asigurand mediului de afaceri specialisti competenti si solutii practice de dezvoltare. Programul Premiilor IBM pentru Universitati s-a adresat si mediului academic din Europa Centrala si de Est.

Un juriu international format din profesionisti IBM de varf din domeniul cercetarii si dezvoltarii a ales 13 castigatori dintre cei 29 de candidati din intreaga regiune. Proiectele premiate sprijina modelul e-business in sine in domenii precum: dezvoltarea serviciilor de inovare ; integrarea avansata a afacerilor; cercetarea in tehnica de calcul cu grad inalt de complexitate; imbunatatirile Linux; tehnologia de calcul pentru programe de cercetare; dezvoltarile in domeniul aplicatiilor de afaceri si asa mai departe. Comunicarea efectiva dintre IBM, care actioneaza in numele sectorului de afaceri, si universitatile locale, reprezentand sectorul public sau educational, este conceputa sa sprijine programul de cercetare si dezvoltare din tara respectiva, sa creeze o infrastructura educationala moderna capabila sa raspunda nevoilor de afaceri ale unei tari aflate pe drumul catre o societate a cunoasterii si sa ajute la formarea unei noi generatii de specialisti in Romania, instruiti conform standardelor internationale de afaceri, fapt ce va permite tarii sa devina si mai competitiva pe piata globala. Mai multe informatii sunt disponibile la www.ibm.com/ learning .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele