IT & C

IBM - numarul unu la vanzarile de servere

Compania IBM se situeaza pe primul loc in lume la vanzarile de servere in primul trimestru 2003 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform ultimelor statistici trimestriale cu privire la servere, prezentate de Gartner Dataquest, informeaza IBM Romania.


IBM a ajuns la 30 de procente din vanzarile mondiale si a fost singurul furnizor dintre cei trei aflati in top ale carui venituri au crescut si care a castigat in cota de piata fata de anul trecut.


Potrivit Gartner Dataquest, veniturile la nivel mondial rezultate din vanzarile de servere au scazut cu un procent in primul trimestru , comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Cu toate acestea, analizele Gartner arata ca veniturile obtinute de IBM pe piata mondiala a serverelor au crescut cu 8 procente, un castig de 2,5 procente in cota de piata, fata de acelasi trimestru al anului trecut.


Pe piata serverelor UNIX, IBM a fost singurul furnizor dintre cei trei aflati in top care a inregistrat cresterea veniturilor. Studiul Gartner arata ca IBM a castigat 5,7 procente in cota de piata, iar veniturile au crescut cu 19 procente in primul trimestru, fata de anul trecut.


IBM a crescut cu 21 de procente la veniturile din vanzarile de servere Intel la nivel mondial si a castigat 1,3 procente in cota de piata in primul trimestru, comparativ cu acelasi trimestru al anului 2002.


Gartner mai arata ca IBM a fost numarul unu si a avut cea mai rapida ascensiune pe piata serverelor Linux cu 32,4 procente cota de piata la nivel mondial, o crestere de un procent segment de piata si 55 de procente


crestere in primul trimestru comparativ cu perioada similara din 2002.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele