IT & C

IBM lanseaza serverul z990, un nou produs de referinta din gama serverelor

Grupul informatic american IBM a lansat pe piata un ordinator superperformant, noul produs de referinta din gama sa de servere , care a marcat incheierea unui program de investitii pe patru ani cifrat la un miliard dolari, informeaza AFP.

z990, prezentat ca cel mai sofisticat server din lume, va fi noul port-drapel al gamei eServer de serie Z. Noul produs a fost inspirat din tehnologia utilizata la conceperea predecesorului sau z900, dar are capacitatea de a gestiona o cantitate de trei ori mai mare de informatii, a precizat IBM intr-un comunicat. Serverul z990 poate asigura efectuarea a 13 miliarde de tranzactii realizate on line pe zi, depasind volumul saptamanal mediu de schimburi de pe bursa din New York.

Conform cifrelor institutului specilizat de piata IDC, IBM a castigat opt la suta in piata serverelor ca urmare a lansarii din octombrie 2000 a gamei de serie Z, in timp ce concurentii sai, Sun Microsystems si Hewlett-Packard, au cedat cate doua puncte procentuale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele