IT & C

Hitachi anunta doua noi disk drivere

Lucrurile au mers bine pentru Hitachi de la preluarea afacerii cu hard drivere de la IBM, cu aproximativ un an in urma, iar compania spera ca acest lucru sa continue si datorita a doua noi produse pentru corporatii.

Hitachi Global Storage Techologies, unitatea fondata in luna ianuarie a anului trecut, o combinatie intre afacerile cu hard drivere ale Hitachi si IBM, intentioneaza sa anunte un drive incapator de 300GB proiectat pentru activitati precum procesul de tranzactii online. In plus, Hitachi va prezenta si drivere mai mici similare cu produsele dezvaluite de rivalii sai Seagate Techology Fujitsu .

John Monroe, analist in cadrul firmei de studiere a pietei Gartner, a acordat companiei Hitachi note mari pentru modul in care a actionat in procesul de preluare a diviziei de la IBM. Aceasta divizie a pierdut in ultimii doi din cota sa de piata.



Hitachi GST a anuntat in al patrulea trimestru al 2003 un profit operational de 105 milioane $ si a terminat anul 2003 cu venituri totale de 4.2 miliarde $.

Desi Hitachi se concentreaza asupra pietei pentru intreprinderi, face puternice incursiuni si in domeniul electronicelor de consum. Hard driverele devin o alegere populara pentru stocarea datelor pentru noua generatie de dispozitive, precum video recordere digitale si playere muzicale digitale.

Productia mondiala de hard drive-uri pentru aplicatiile de consum ar trebui sa creasca de la aproximativ 20 milioane anul trecut pana undeva in jurul valorii de 88-100 milioane de unitati in 2007.
Drive-urile mici Hitachi sunt folosite in produse electronice precum noul iPod mini de la Apple.


Noul hard drive Hitachi de 300GB este proiectat pentru a depasi capacitatea actuala de stocare de 146GB. In constructia noului produs Hitachi utilizeaza si un proces imbunatatit de fabricatie pentru a imbogati siguranta si performanta. Drive-urile au inceput sa fie produse si se afla in procesul de testare de catre principalii producatori din intreaga lume. Hitachi va incepe productia in masa a drive-ului, numit Ultrastar 10K300, incepand din al doilea trimestru al acestui an.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele