IT & C

HBO lanseaza o alternativa la HBO

Televiziunea viitorului lansata in Romania printr-un class ="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/ canal /" title="canal">canal de filme
Piata tv din Romania trebuie sa faca loc unui nou canal de filme: Cinemax. Pentru ca e un canal pre-pay, nu se va bate sa scoata din banda altele pentru a fi receptat.

La Moeciu, zona de munte in Bucegi aflata la o distanta destul de mare de orase si rutina acestora, daca vrei sa te uiti la televizor nu prea ai la ce. Cablul tv nu este foarte raspandit, iar din cauza muntilor, antenele sunt prea putin utile. Antenele satelit par singura solutie.

Cum Moeciu a devenit o din ce in ce mai frecventata zona turistica, principala preocupare a localnicilor este sa isi atraga clienti. O camera cu televizor se vinde si mai repede si mai scump decat una fara, asa ca au tot interesul sa le ofere si programe tv pe langa preparate culinare specifice.

Cu toate acestea, nu toate vilele si cabanele isi permit o antena satelit.

Solutia vine din partea celor mai noi tehnologii in materie de receptare tv. Desi inovatiile se lanseaza in metropole, Digi tv se potriveste manusa zonei descrise. Televiziunea digitala poate exista doar daca exista canale de televiziune carora sa li se potriveasca. Asa ca HBO a lansat Cinemax.

Al doilea canal pre-pay din Romania
cinemax este un nou canal premium de film, adus in Europa Centrala de HBO. In timp ce HBO este dedicat marilor hituri hollywoodiene, filmelor noi cu box-office mare si serialelor produse chiar de HBO,

Cinemax va fi dedicat filmelor apreciate ale tuturor timpurilor, filmelor care si-au castigat aprecierea criticilor si a iubitorilor de film, filmelor europene si a celor care au facut senzatie in festivaluri.

Grila de programe este conceputa intr-un mod in care fidelizeaza repede telespectatorii si le usureaza lor vizionarea: serile tematice. Daca nu ai timp sa consulti un ghid tv, stii ce te asteapta la televizor.

Receptare usoara la munte

Ce legatura are Cinemax cu statiunea brasoveana? Sistemul de receptare Cinemax este Set Top Box, compatibil cu platformele Data To Home, un sistem de receptare pus la dispozitie in Romania de RCS, care nu necesita existenta cablului tv sau a antenelor satelit.

In Romania, experienta unicului canal cu plata, HBO, nu este una tocmai fericita din punctul de vedere al securizarii semnalului.

Reprezentantii HBO Romania vorbesc inca, cu toate eforturile depuse, de o rata a pirateriei de peste 80%, mai mare decat in orice alta tara europeana.

Cinemax a fost lansat numai in acele sisteme tehnologice care asigura o buna securizare a semnalului TV.

Sistemul Set-Top-Box (STB) este compatibil atat cu retelele de difuzare a semnalului prin cablu, cat si cu platformele DTH.

Se asteapta la 50.000 abonati in 2005, in conditiile in care sistemul DTH are o piata de 500.000 abonati.

Este un canal preplatit, ca si HBO, al carui pret de receptare va diferi in functie de oferta si pachet.

Cat costa

Kit decodor: 80$
Kit antena: 15$
Instalare antena: 15$
Abonament pachet baza 5,25$/luna
Extra 6,95$/luna

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele