IT & C

#hartie electronica #flexibila #e-book #e-ink

Hartia electronica flexibila, in productie din 2010

Odata cu aflarea vestii ca Amazon va vinde si in Romania cu celebrul eBook Kindle, interestul pentru acest segment de produse a crescut foarte mult.

Hartia electronica , principalul atu pentru lecturarea de pe suport electronic, va cunoaste in perioada urmatoare un nou tip de suport, flexibil.

flexibilitate electronica

Tocmai aceasta flexibilitate ar putea sa fie factorul decisiv, care sa-i convinga pe traditionalisti ca hartia electronica poate inlocui suportul clasic obtinut prin prelucrarea lemnului.

AU Optronics (AUO) este prima companie care promite ca va incepe productia acestui suport inovativ, iar ca dovada pentru intentiile sale, a prezentat un ecran flexibil, cu dimensiunea de 6 icnh, capabil sa afiseze 16 nuante de gri si cu un contrast de 9:1.

Mai bun decat Kindle

Desi cei obisnuiti cu ratele de contrast ale monitoarelor, in privinta hartiei electronice, acest 9:1 reprezinta o performanta, in conditiile in care Kindle nu suporta decat 7:1.

Compania a prezentat si un model e-paper de 20 de inch, care nu poate fi flexat. Se pare ca aceste produse ar putea fi disponibile incepand cu 2010, dar pana atunci, alte mostre vor fi aratate in cadrul unui targ de specialitate din Yokohama, Japonia, la sfarsitul acestei luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele