IT & C

Harta geografica a metabolismului uman

Avand in vedere ca metabolismul oamenilor este diferit in functie de dieta, ADN si mediu inconjurator, cercetatorii au reusit sa faca o harta a metabolismului uman, diferita precum relieful de la o tara la alta.

Metabolismul uman, adica ansamblul reactiilor biochimice cu ajutorul carora functioneaza corpul nostru, este diferit de la o tara la alta in functie de mediu, dieta si ADN.

Publicatia italiana La Stampa informeaza asupra unui studiu condus de Jeremy Nicholson de la Imperial College din Londra, care a reusit sa structureze toate aceste informatii in harti geografice utile in viitor pentru analizarea factorilor de risc diferiti de la o regiune la alta.

Studiul realizat a implicat 4630 de oameni din toata lumea, persoane cu varste cuprinse intre 40 si 59 de ani din China, Japonia, Marea Britanie si SUA. Din analiza a reiesit ca exista diferente geografice ale metabolismului intre indivizi apartinand aceleiasi populatii dar care locuiesc la mari departari unii de altii, precum cei din nordul si sudul Chinei, sau americanii din Texas si cei din New York.

Dupa cercetarile asupra genomului uman si asupra ansamblului de proteine, ultima frontiera in cercetarile biomedicale pare sa fie cercetarea ansamblului metabolic prin identificarea – in viitor cu ajutorul unui simplu test de urina – a identitatii metabolice a fiecarui individ, pentru a putea personaliza cat Mai bine cu putinta diagnoza si terapia.

De altfel, in functie de metabolismul fiecaruia, capacitatea de a asimila hrana sau medicamentele, purificarea de toxine si raspunsul la solicitarile mediului inconjurator sunt si ele diferite.

Potrivit cercetatorilor, metabolismul indivizilor din Asia e mult diferit fata de cel al occidentalilor. Metabolismul oamenilor este diferit de la o regiune la alta in functie de mediu, obisnuinte alimentare, diferite predispozitii la boli. Toate acestea reprezinta date valoroase pentru intelegerea distributiei geografice a bolilor si a factorilor de risc.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele