IT & C

Harry Potter creste cu 49% traficul Amazon.com.uk

Noul volum Harry Potter a inregistrat un numar de 1.8 milioane de exemplare vandute in Marea Britanie in prima zi de la lansare, ceea ce inseamna ca aproximativ 1 din 28 de britanici a cumparat cartea.

Ceea ce este uluitor este faptul ca "Harry Potter si Orninul Phoenix", a cincea carte din serie, a influentat si domeniul e-business. Cel mai popular site de vanzare de online din Marea Britanie, Amazon .co.uk, a raportat o crestere a traficului sau cu 49% numai in ultimele trei sapatamani. De asemenea, a depasit recordurile cu 350.000 de comenzi primite pentru acesta carte, fata de recordul anterior de 65.000 de comenzi pentru cartea lui JK Rowlings "Pocalul de foc".

Dar potrivit rezultatelor facute publice de compania de rating Internet, Hitwise, nu doar Amazon.co.uk a inregistrat o crestere a traficului de vizitatori, ci si alte situri, printre care si situl Harry Potter, care si-a crescut numarul de vizitatori cu 70% numai in ultimele trei saptamani, o treime dintre acestia avand varste cuprinse intre 35 si 44 ani.
Amazon a afirmat ca fenomenul mondial Harry Potter ii ajuta sa creasca si in afara Statelor Unite. De asemenea, spera ca sa-si atinga tinta propusa pana in 2005, si anume, ca jumatate din veniturile sale sa provina din afara Statelor Unite.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele