IT & C

#copii #tehnologie #gradinita it

Gradinita IT si tehnologie pentru cei mici

A fost lansat programul "Gradinita IT, tehnologie pentru cei mici". Acesta este destinat in egala masura copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani cat si parintilor acestora, din Bucuresti.

In cadrul acestor cursuri, copiii vor invata sa lucreze cu calculatorul, sa inteleaga componentele si accesoriile acestuia, cum sunt realizate si care este rolul lor. Cursul este organizat de "lacraru.ro" si gradinitele calculator , intr-o maniera vesela si cu multe jocuri, invatand cum sunt realizate si care este rolul lor in interactiunea directa cu calculatorul.

Modulul II: Aprofundare in lucru cu calculatorul
Copiii lucreaza efectiv cu calculatorul, beneficiind de informatii cu privire la sistemul de operare, software, programe, lucrul cu ferestre, lucrul cu fisiere, desenare, mail, etc. Copiii sunt invatati sa recunoasca vizual tipurile de mesaje de eroare intalnite, pentru a putea discerne singuri, chiar daca inca nu stiu sa citeasca, momentul din care este necesara interventia unuia dintre parinti.

Modulul III: Control Parental
Acest modul este o noutate in gradinite, de data aceasta fiind invitati parintii ce au copii cu acces la calculator. In cadrul laboratorului IT cei mari vor putea lucra cu software de Control Parental, acumuland informatii despre acest tip de securitate, modalitati de instalare si utilizare a programelor. Parintii invata sa creeze restrictii si sa urmareasca istoricul calculatorului in fiecare zi. Cursul este insotit si de o sedinta alaturi de un psiholog pentru a intelege mai bine relatia copil-calculator-parinte.

Despre proiect

"Gradinita IT, tehnologie pentru cei mici", este un proiect pentru care se lucreza de opt luni si pentru care va mai fi de lucru mult pentru actualizarea permanenta a continutului teoretic si tehnic. In urma feedback-ului primit de la parinti si copii proiectul se poate schimba.

"Actiunea reprezinta un pas important pentru directia abordata la inceputul lui 2008, fiind primul mare proiect care iese la iveala in acest context", a declarat Cristian Lacraru, initiatorul proiectului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele