IT & C

#google #search #motor cautare #internet

Google schimba pagina de search

Google teasteaza un nou layout care va aduce schimbari majore in felul in care sunt afisate rezultatele cautarii, informeaza money.ro.

Astfel, rezultatele cautarii vor fi afisate ca preview -uri full page. Cea mai mare ingrijorarea a Google este antologia design-ului paginii de search.

Prima imbunatatire pe care utilizatorii o vor remarca la motorul de cautare este un efect subtil, de highlight al link-ului asupra caruia zaboveste cursorul. Textul respectiv capata un background albastru pal. Dupa cateva minute, link-ul highlight-at poate apoi da nastere unei ferestre pop-up care contine un preview in miniatura a paginii pe care respectivul link ar urma sa o deschida.

Preview-ul va contine si cateva segmente de text, scose in evidenta printr-un highlight portocaliu. in noua formula de cautare, textul rezultat este mai cuprinzator decat ceea se afiseaza in prezent.

Daca aceasta schimbare va fi implementata, cautarea va fi foarte mult facilitata pentru utilizator. Un alt aspect la care s-au gandit cei de la Google este si faptul ca utilizatul va ramane ma mult timp pe pagina de cautare. Utilizatorul va fi si mult mai atent la reclamele afisate.

De asemenea, aceasta schimbare a afecta si numarul de vizite pe care un utilizator le va face mai multor site-uri. Astfel, site-urile de continut vor avea venituri mai mici din publicitate si isi vor schimba tacticile de seo pentru a atrage mai mult trafic.

Deocamdata, noua functionalitate nu a fost anuntata oficial si nu se stie cand va fi disponibila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele