IT & C

#google #bram stoker #nastare bram stoker

Google sarbatoreste 165 ani de la nasterea lui Bram Stoker

Google aniverseaza astazi 165 ani de la nasterea lui Bram Stoker, autorul faimosului roman "Dracula". Nascut la 8 noiembrie 1947, irlandezul Bram Stoker a publicat romanul gotic in 1897.

Logo-ul special Google include personajele romanului "Dracula", de la contele transilvanean bazat pe legendele despre Vlad Tepes pana la Van Helsing, vanatorul de vampiri.

Bram Stoker a devenit faimos abia dupa moartea sa din 1912, odata cu ecranizarile romanului sau. Irlandezul nascut la Dublin a scris romanul care l-a facut celebru dupa o documentare despre cronicile mediavale ale negustorilor sasi din Transilvania.

Contele Dracula, creat de Bram Stoker, a avut prima aparitie cinematografica in "Nosferatu - Simfonia groazei", film mut regizat de Friedrich Wilhelm Murnau in 1922, si a devenit apoi rapid unul dintre monstrii "clasici" de la Hollywood, alaturi de monstrul lui Frankenstein, Mumia si Omul-Lup.

Sursa foto: Google.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele