IT & C

#android #velvet #google

Google prezinta noua interfata Velvet

Cei de la Google au lansat o nou interfata de utilizator pentru smatphone-uri. Pentru moment aceasta a fost prezentata pentru dispozitivele care ruleaza sistemul de operare Android.

Interfata poarta numele de Velvet si permite utilizatorului sa faca actiuni de tip "drag and drop" ale unor widget-uri intergrate pe ecranul telefonului. Totodata, Velvet suporta si mutarea icoanelor pe ecran prin aceeasi metoda.

Totusi, ce face aceasta interfata mai speciala este animatia care insoteste actiunea de "drag and drop". Prin urmare in timp ce utilizatorul ascunde sau activeaza un widget, Velvet afiseaza o perdea care flutura, asemenea celei din fereastra unei case.

Aceasta animatie a fost de fapt realizata de catre studiourile The Astonishing Tribe. Totodata, aceasta noua interfata va rula in viitor atat pe telefoanele mobile cu sistemul de operare Android, cat si pe cele care vor dispune de MeeGo, platforma realizata de Intel si Nokia.

Daca pe piata exista deja foarte multe telefoane mobile cu OS-ul Google, unul dintre primele telefoane cu MeeGo s-ar putea lansa spre sfarsitul lui 2010. Momentan, se stie ca noul telefon mobil Nokia, modelul N9 cu tastatura QWERTY va rula noul OS bazat pe Moblin si Maemo.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele