IT & C

#vulnerabilitate #chromium #chrome #google

Google ofera recompense pentru aflarea vulnerabilitatilor Chrome

Cei de la Google intentioneaza sa rasplateasca persoanele care vor gasi vulnerabilitatile browser-ului web Chrome.

Astfel, " premiile " vor putea varia de la suma de 500 USD la cea de 1337 USD.

1337 = elite

Reprezentantii Google au declarat ca suma de 1337 nu a fost aleasa intamplator, aceasta fiind de fapt un termen care este pronuntat "elite", ("leet") in argoul de internet. Cuvantul "elite" mai poate fi scris "31337" sau "3l33t".

Totodata, cei care vor cauta vulnerabilitati o vor face si in intregul proiect open-source Chromium , in browser-ul web Chrome, cat si in toate componentele Google Gears. Campania a fost deja publicata pe blog-ul oficial al companiei.

Acesta strategie nu este ceva nou, multe companii mari au apelat in trecut la astfel de metode incurajand utilizatorii sa raporteze vulnerabilitatile catre compania producatoare decat sa vanda informatia catre hackeri care ar putea exploata punctul slab al sistemului.

Third-party

Acest pas a fost facut pentru ca cei de la Google sa gaseasca mai multi colaboratori in sistem "third-party". Chris Evans , membru al echipei de securitate al Google Chrome a declarat ca majoritatea bug-urilor gasite in Chrome au fost semnalate de utilizatorii obisnuiti.

"Cele mai interesante bug-uri care au fost reparate de catre noi au fost indicate de catre persoane din afara companiei. Datorita acestei colaborari, securitatea lui Chronium devine mai puternica, iar utilizatorii nostrii sunt mai siguri"
, a declarat Chris Evans.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului