IT & C

# aniversare google #google #google doodle # google implineste 13 ani

Google implineste 13 ani de existenta

Google, cel mai popular motor de cautare din lume, implineste azi 13 ani de existenta. Cu acest prilej, Google are parte de un logo nou in care apar coifuri, baloane colorate si un tort cu 13 lumanari.

In 1998, doi studenti la Stanford, Larry Page si Serget Brin, au format o companie care avea sa influenteze decisiv istoria Internetului: Google.

Google ofera o metoda simpla si rapida de gasire a informatiilor pe web, avand o baza de date despre peste 8 miliarde de site-uri web. La inceputul anului 2004, Google raspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultari.

Compania a pornit cu o investitie de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre co-fondatorii Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera ca un motor de cautare pe Internet poate revolutiona lumea. Numele Google este un joc de cuvinte de la googol, neologism pus in circulatie de catre americanul Milton Sirotta in anul 1938, prin care acesta desemna numarul urias format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

Google dispune si de motoare de cautare pentru imagini, carti, bloguri, grupuri de stiri si directoare web.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele