IT & C

# gif #cuvantul anului 2012 #dictionar oxford

GIF (verb) este Cuvantul Anului 2012 in Dictionarul Oxford

Dictionarul Oxford a anuntat cuvantul anului 2012: GIF. Animatiile GIF sunt deja prezente in multe dictionare, insa specialistii Oxford au decis ca GIF poate fi acum folosit si ca verb, ce semnifica actiunea de a crea o animatie GIF.

Specialistii lingvistici Oxford au luat in considerare mai multe cuvinte noi pentru anul 2012, dar GIF ca verb le-a invins pe toate.

Printre cuvintele care au concurat cu GIF pentru titlul de Cuvantului Anului 2012 in Dictionarul Oxford se numara nomophobia (fobia de a fi despartit de smartphone), bosonul Higgs (o particula subatomica teoretica) si superstorm (furtuna cu efecte devastatoare), potrivit blogului oficial OUP.com.

Decizia Oxford a fost poate influentata si de doua aniversari importante ale GIF in 2012. In data de 15 iunie au fost sarbatoriti 25 de ani de la crearea formatului GIF, iar in luna iulie s-au implinit 20 de ani de la primul GIF publicat online.

Sursa foto: Independent.co.uk

Autor: Gabriel Branea

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele