IT & C

Gadgeturile ies la parada CeBIT

Cea mai mare expozitie de tehnologie si telecomunicatii isi va deschide portile maine in orasul german Hanovra. Vor fi prezente cele mai "tari" gadgeturi si cele mai noi tehnologii.
PREGATIRI . La CeBIT, telefoanele mobile sunt "la inaltime"
La editia de anul acesta a CeBIT, intre 10 si 16 martie, sunt asteptati peste o jumatate de milion de vizitatori, in ciuda frigului si a viscolului care "matura" aceasta parte a Europei. Expozitia se desfasoara in 27 de pavilioane, de dimensiunea unui hangar aviatic .

Una dintre marile atractii ale targului o reprezinta monitorul tridimensional produs de Institutul german Fraunhofer. Acesta genereaza imagini tridimensionale ce pot fi vizionate dintr-un unghi de maximum 60 de grade, fara ochelari speciali. Obiectele din imagine pot fi "miscate" prin gesturi ale mainii, care sunt recunoscute de biosenzori.

IMAGINE. Marii producatori de electronice se intrec in display-uri si televizoare de dimensiuni cat mai mari si cu o calitate a imaginii cat mai inalta. Altii vor expune display-uri color care se pot impacheta si incap intr-un buzunar. Vizitatorii vor putea alege dintr-o puzderie de produse care sa le transforme monitorul in televizor si computerul intr-un centru media: tv tunere la preturi foarte mici, placi de sunet sau boxe extrem de performante.

SUNET. Zeci de companii vor prezenta dispozitive capabile sa ne transporte vocea pe Internet. Asta inseamna convorbiri telefonice gratuite prin intermediul tehnologiei VoIP (Voice over IP). Umbla vorba prin targ ca marii furnizori de servicii telefonice prin Internet, precum Skype, vor sa scoata pe piata dispozitive mobile. Asta ar reprezenta o concurenta foarte serioasa pentru operatorii de telecomunicatii. Mai multe telefoane cu sau fara fir care vor functiona prin intermediul serviciului Skype vor fi prezentate de Siemens, Motorola Good Way Technologies si Greatwall Infotech. Vor fi expuse chiar si telefoane publice cu cartela, care functioneaza prin VoIP.

Marii producatori de telefoane mobile vor lansa un val de modele noi, cu tot felul de functii si tehnologii, una mai indrazneata decat alta. SonyEricsson va prezenta primul sau model de celular care include un Walkman, iar Nokia, Samsung si Motorola promit ca ne vor prezenta o serie intreaga de celulare "fierbinti".


DOI ANI
"Acum doi ani, cei de la Intel prezentau la CeBIT tehnologia Centrino , iar astazi abia mai gasesti un laptop fara Wi-Fi" - Magnus McEwen-King, Directorul Broadreach, furnizor de echipamente Wi-Fi

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele