IT & C

#gadgeturi #tehnologie #calatorie #vacanta #telefon mobil #player muzical #walkman #gps #incarcator solar #aparat foto

Gadgeturi de calatorie

Se apropie vacanta de Pasti, iar multa lume si-a facut deja planuri de vacanta. Atunci cand pleci intr-o calatorie, alaturi de pasta si periuta de dinti ai nevoie si de anumite gadgeturi. Fiecare trebuie ales in functie de necesitatiile pe care calatoria le prezinta asa ca trebuie sa iei in considerare cateva detalii.



Telefon mobil

Atunci cand pleci intr-o calatorie este indicat sa ai un singur telefon mobil. Dar multi dintre noi sunt pusi in situatia de a pastra doua sau mai multe terminale. In aceste cazuri, un telefon dual-SIM poate rezolva dilema. persoanala si cea de job fac echipa confortul tau.

Poti alege de le modele entry-level ca sau nu vei plati mai mult de 500 RON. In schimb, pentru un Samsung D780 vei pune la bataie peste 700 RON.

Sistem de navigatie - GPS

In Romania sistemele de navigatie sau GPS-urile nu mai sunt un subiect necunoscut. Utilizatorul poate alege de la telefoane mobile cu receptoare incorporate, pana la sistemele propriuzise.

Producatori ca Mio, Evolio sau Garmin sunt doar cateva exemple. Fiecare producator in parte vine cu propriile harti si softuri de navigare care sunt descarcate pe de site-urile proprietare. Preturile GPS-urilor variaza de la 500 RON la 1.500 RON.

Aparat foto si stativ

Indiferent de calatorie, aparatul foto nu trebuie sa lipseasca. Nu se stie niciodata unde ajungi si ce momente doresti sa imortalizezi. Daca nu esti care trebuie sa care dupa el  un DSLR profi , alege un aparat foto compact, este unor de trasportat si va servi exact scopului tau. Seria noua Sony Cyber-shot tocmai a fost lansata si in Romania. Doteaza aparatul cu acumulatorii de rigoare si un card de memorie corespunzator, de cel putin 2 GB.

Pentru ca pachetul sa fie complet, pune in valiza si un trepied ca Gorilla Pod. Acesta este mic, cu picioare flexibile si va putea sustine aparatul tau chiar daca este agatat de o craca de copac. Il gasesti in magazinele online internationale. Alege unul care sa faca livrari si in fata noatra. Nu vei plati o suma care sa depateasca 100 RON cu tot cu taxe postale.

portabil

Aceste dispozitive atat de benefice naturii si utile noua au ajuns si in Romania. Daca esti cu masina, poti opta pentru un incarcator solar pentru acumulatorul bateriei masinii. Acesta se cupleaza la bricheta masinii si mentine bateria masinii incarcata. Mai mult, functioneaza si pe timp noros, este rezistent la UV, socuri si are  garantie de 1 an. Pentru acest gadget nu vei plati mai mult de 100 RON.

Daca nu ai nevoie de asa ceva pentru ca pleci in drumetie pe munte, poate vrei sa fii sigur ca telefonul mobil va fi intodeauna incarcat. In acest caz opteaza pentru un incarcator solar pentru mobile. Ai grija sa fie compatibil cu orice tip de telefon. In acazul acestor dispozitive incarcare se face in decurs de 2 - 3 ore la lumina solara sau artificiala, dar la un bec de 60 W. lui este de 140 RON si poarte fi cumparat din magazinele online autohtone.

Player muzical


"La munte, la mare si-n orice imprejurare", muzica te poate sa te scoate din monotonie. In acest caz nu uita sa duci cu tine un player muzical. Un drum lung cu trenul poate deveni chiar placut atunci cand ai in urechi muzica preferata. Alerge un dispozitiv cat mai mic pentru a fi ascuns usor prin buzuare. Modelul Samsung YP-S2 nu mai mare decat un medalion si este disponibil in doua versiuni: de 1 GB si de 2 GB. Pentru acest player vei plati in jur de 100 RON.

Modelul Sony NWZ-A 829B este un player cu renumele Walkmanului cu cele mai sofisticate caracteristici. Este un dispozitiv muzical si totodata unul video, foarte compact, are spatiu de stocare de 16 GB, ecran LCD 2,4 inch, conectivitate Bluetooth si o durata de viata a bateriei de 36 de ore de playback audio. Pentru Sony Walkman NWZ-A 829B trebuie sa scoti din buzunar in jur de 900 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele