IT & C

Frecatul mentei, carte de vizita internationala

Bine ati venit la Asociatia Romana de Frecat Menta. Aruncati un ochi. Invatati cate ceva despre fascinantul obicei romanesc de a freca menta. Incepeti sa va imbunatatiti viata chiar acum.


Asa incepe povestea unui site extrem de bine organizat. Autorii sai au ales sa faca lobby tarisoarei lor, in dulcele grai englezesc, pentru ca umanitatea sa afle care ne sunt calitatile, aptitudinile, ce ne indreptateste sa pretindem un loc in lumea civilizata. Aflam de la aceasta sursa autorizata ca frecatul mentei este o practica veche a milioane de romani. Originar din Romania, acest obicei fascinant a revolutionat milioane de vieti din intreaga lume. S-a transmis din generatie in generatie, pe cale orala. Totusi, multe descoperiri remarcabile s-au pierdut in decursul timpului.

Poate tocmai pentru a remedia acestei lipsuri, frecatul mentei are astazi parte de campanie de promovare profesionista. N-au fost uitate nici activitatile adiacente, precum arsul gazului si taiatul frunzelor la caini. Scopul bine definit al site-ului in cauza este sa se constituie intr-o sursa completa de informatii si date care au fost deja descoperite, precum si sa produca informatii despre frecatul mentei, ca rezultat al cercetarilor proprii.

Initiatorii paginii web nu se multumesc sa fie o simpla voce fara ecou. Oamenii solicita ajutor de la vizitatori: Avem o gramada de menta de frecat, aici, la Asociatie. Cautam tipi si tipe cu materiale, articole, idei, sugestii si noutati bune pentru site. Exista chiar si sectiuni interactive, unde ti se ofera nesperata ocazie sa freci menta in mod organizat si electronic, cu mouse-ul. Daca nu rezisti suficient de mult alergand frunzulitele cu propriul cursor, sentinta cade neinduratoare: Ai esuat in frecatul mentei. Nu esti roman adevarat. Du-te si mai studiaza.

Bun, sa presupunem ca site-ul se adreseaza romanilor. Atunci, de ce folosesc creatorii sai limba lui Shakespeare? Iar daca publicul-tinta este unul international, care sa priceapa mult utilizata engleza, de ce ar nazui el la calitatea de roman adevarat? Pana sa fie dezlegate asemenea mistere, se poate observa cu maxima incantare ca www.mintrubbing.org a generat un feed-back pe masura aspiratiilor sale. La sectiunea de marturii , navigatorii pe internet se bulucesc sa-si manifeste entuziasmul pricinuit de aparitia acestei adrese. Care in engleza, in spiritul locului, care in amarata de romana, dupa puteri. Unii marturisesc ca site-ul le-a fost inspiratie si calauza in toate ale vietii, de doi ani incoace. Altii incearca, prin forte proprii, sa ajute la propasirea valorilor A.R.F.M., adaugand pe lista alte practici la fel de nobile: trasul matei de coada, facutul ca ploua, uitatul pe pereti, lalaitul. Mai exista insi care livreaza felicitari pentru modul cum sunt infatisate strainatatii adevarata cultura romana si adevaratul spirit latin.

Aici e marea realizare: mapamondul va ajunge, in sfarsit, sa ne cunoasca. Sa ne aprecieze pentru ce avem noi mai bun si mai autentic. Lasa-i pe fraierii din diplomatie sa se speteasca incercand sa-i convinga pe altii ca Romania e o tara in care se munceste, in care merita sa ai incredere si, eventual, sa investesti. Ca avem si noi dreptul de a fi inclusi in UE. Pentru ca suntem mai haiosi decat nemtii ori plicticosii nordici, care de luni pana vineri nu scot capetele din birouri. Suntem baieti de viata, plini de poante (pentru un plus de savoare ni se recomanda si alte adrese, precum grigore.org, gigel.org, vaidevoi.ro, sictir.org.). Cinstea, ruptul spinarii la munca, corectitudinea sunt pentru insii nesarati, care n-au alta sansa in viata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele