IT & C

France Telecom a cumparat 23% din Orange

France Telecom a cumparat 23% dintre actiunile operatorului de telefonie mobila Orange Romania pentru 523 de milioane de dolari, platiti cash, potrivit unui anunt facut ieri de compania franceza. Pachetul a fost cumparat de la un grup de investitori condus de AIG New Europe Fund. Valoarea totala a Orange corespunzatoare acestei sume este mai mica decit a Connex.

Potrivit unui comunicat al grupului de telecomunicatii, tranzactia va permite France Telecom si Orange consolidarea pozitiei intr-un activ strategic, cu important potential de crestere. Dupa aceasta achizitie, participatia France Telecom la Orange Romania a crescut la 96,6%.

Operatorul roman are o cota de piata de 48% si a inregistrat intre 2003 si 2004 o crestere a cifrei de afaceri de 47%.

Serviciul Dialog va implini anul acesta 8 ani

Compania si-a inceput activitatea in Romania in 1996, sub numele de MobilRom, fiind redenumita Orange in aprilie 2002. Serviciul Dialog, in prezent Orange, a fost lansat comercial la 6 iunie 1997. Potrivit datelor prezentate de companie in septembrie 2004, principalul actionar este operatorul francez de telefonie mobila Orange, apartinind France Telecom, cu 51% dintre titluri, urmata tot de o divizie a acesteia, Wirefree Services Belgia.

Peste 5 milioane de clienti

Orange Romania a inregistrat, anul trecut, un profit operational de 335 de milioane de euro, fata de 238 de milioane de euro in 2003. Cifra de afaceri a companiei a fost de 624 de milioane de euro. La inceputul anului, Orange Romania a anuntat depasirea pragului de cinci milioane de clienti. In Franta, Orange are o cota de 47,7% din piata, si peste 21,3 de milioane de clienti.

Cu citeva saptamini in urma, operatorul britanic Vodafone a cumparat, pentru 3,5 miliarde de dolari, pachetele majoritare detinute de Telesystem International Wireless la MobiFon (operatorul retelei Connex) si Cesky Mobile. Se estimeaza ca pentru Connex, Vodafone a platit 2,5 de miliarde de dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele