IT & C

Fobia secolului XXI: No Mobile Fobia

Din momentul in care am intrat in epoca celularului, chiar si cei mai in varsta cu greu mai reusesc sa-si aduca aminte cum se traia fara el. Folosirea telefonului mobil a devenit atat de prezenta in viata noastra cotidiana incat a reusit sa genereze o noua fobie – ‘nomofobia’, adica teama de-a ramane fara celular.

Cotidianul Italian Il Messaggero informeaza ca potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie de catre compania ‘Yougov’, in jur de 53% dintre detinatorii de telefoane mobile sufera de ‘No Mobile Fobia’, fie ca e vorba de baterie descarcata, aflarea intr-o zona fara retea sau pur si simplu de faptul de a fi uitat celularul acasa: toate aceste situatii declanseaza anxietatea.

Potrivit sondajului, acest sindrom loveste mai mult barbatii (58%) decat femeile (48%). Mai multe de 26% dintre cei 2.163 de intervievati a declarat ca nu inchide niciodata celularul, iar 1 din 10 respondenti a spus ca serviciul il obliga la o conectare non-stop .

Cu toate acestea, cel putin in Anglia pentru 55% dintre detinatorii de celular, nevoia de a-l avea mereu deschis e legata mai mult de nevoia de a fi mereu in contact cu familia si prietenii.

Pentru 9% dintre detinatori inchiderea telefonului provoaca o stare de profunda anxietate . Astfel, potrivit specialistilor, anxietatea pierderii contactului prin celular pare sa fie o contributie a secolului XXI la viata noastra care deja se desfasoara cu o rapiditate ametitoare.

Panica pe care pare sa o provoace lipsa celularului devine un simptom al civilizatiei noastre tehnologice in care conexiunile tind sa nu mai lase liber niciun participant din reteaua sociala.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele