IT & C

Firefox la 25 milioane

Peste 25 milioane de dowload-uri a inregistrat browser-ul Firefox in 100 de zile de la lansarea primei versiuni oficiale, Firefox 1.0.
Acest lucru arata ca browser-ul open-source continua "sa muste" din cota de piata a Internet Explorer , dezvoltat de Microsoft. In ianuarie, IE ajunsese sa detina 90% din piata, in timp ce Firefox urcase pana la 5%. Dupa cum se arata intr-un material TechWeb, Fundatia Mozilla pregateste pentru luna aprilie un "preview" la Firefox 1.1.

Mozilla a dezvoltat browser-ul Firefox cu ajutorul donatiilor si al muncii voluntare a unor programatori, multi dintre acestia fiind cooptati in baza propriei dorinte de a provoca suprematia Internet Explorer. "Ceea ce a fost doar o flacara mica acum 100 de zile, s-a transformat intr-o explozie care a aratat puterea programelor open-source", a declarat Blake Ross, arhitect software la Firefox, citat de Zdnet.

RIPOSTA MICROSOFT. Saptamana trecuta, boss-ul de Microsoft, Bill Gates, anunta cum ca din vara va aparea Internet Explorer versiunea 7. Noua versiune a browser-ului IE va aduce protectie impotriva virusilor , spyware si phishing. Dupa cum a precizat Gates, IE 7 va functiona numai cu Service Pack 2, fara sa ofere insa alte informatii. Anuntul a fost facut cu ocazia Conferintei pe probleme de securitate informatica, desfasurata la San Francisco.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele