IT & C

Firefox, folosit de 11% dintre romani

Dupa aproximativ 5 luni de la lansarea oficiala a browser-ului Firefox, Fundatia Mozilla a anuntat ca au fost inregistrate peste 50 de milioane de download-uri.
Numarul de utilizatori de Firefox a crescut de la luna la luna, intr-un ritm impresionant. In ianuarie, nu mai putin de 19 milioane de utilizatori descarcasera deja Firefox. Studiile aratau atunci ca Internet Explorer ajunsese sa detina 90% din piata, in timp ce Firefox urcase pana la 5%. Spre sfarsitul lui februarie, cand se "implineau" 100 de zile de la lansarea versiunii oficiale, cifra ajunsese la 25 milioane de download-uri.

MAI MULT ACASA. Dupa studiul efectuat de XiTi Monitor (www.xitimonitor.com) in ziua de duminica, 24 aprilie, reiesea ca 11% dintre romanii care intrasera pe Net o facusera prin browser Firefox. Prin monitorizarea respectiva, care a cuprins 25 de tari europene, cei mai multi utilizatori de Firefox fusesera finlandezii, cu un procent de 30% dintre internauti , fiind urmati de Germania, cu 23% si Ungaria cu 20%. Este important de retinut faptul ca era vorba de week-end, cand majoritatea utilizatorilor intra pe Net de pe computerul personal.

Pentru a "sarbatori" pragul de 50 de milioane download-uri, fundatia a anuntat (www.spreadfirefox.com) crearea a 50 de monede in editie limitata , care le vor fi distribuite celor care au povesti interesante despre modul in care au ajutat la raspandirea browserului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele