IT & C

#facebook #location #aplicatie #retea sociala

Facebook Places dezvaluie locul in care se afla utilizatorul

Cea mai nou aplicatie dezvoltata de Facebook , denumita Facebook Places, starneste deja critici in randurile celor care apara intimitatea utilizatorilor pe internet.

Aplicatia lasa utilizatorul sa impartaseasca pe reteaua sociala Facebook locul in care a ajuns sau in care se afla. Desi idea pare originala si de ajutor, utilizatorul fiind capabil sa urmareasca care dintre prietenii sai se afla in apropiere pentru o iesire in oras, serviciul ridica deja semne de intrebare in privinta securitatii.

"De cate ori Facebook schimba ceva in cadrul retelei, ne confruntam cu o serie de alarme la nivelul securitatii utilizatorului. Informatiile legate de locul in care se afla un utilizator sau unde nu se afla el sunt printre cele mai "sensibile" date despre o persoana. Indiferent ce setari trebuie facute, vom vedea multi utilizatori care nu le vor intelege", a declarat Rainey Reitman, purtatorul de cuvant al Privacy Rights Clearinghouse din Statele Unite ale Americii.

Noul serviciu al celor de la Facebook se va lansa initial doar in Statele Unite ale Americii, iar expertii in securitate sfatuiesc utilizatorii sa fie foarte atenti pe cine accepta si adauga in lista de prieteni. Aplicatia se va lansa si pe telefoane mobile, producatorii fiind deja ocupati cu lucrul la versiunile pentru BlackBerry, Android si alte platforme disponibile pentru terminale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele