IT & C

#facebook #socializare #utilizatori #recunoastere faciala

Facebook introduce tehnologia de recunoastere faciala

Functia people tagging, folosita pentru a face recunoasterea manuala a persoanelor din fotografii, este de domeniul trecutului. Mai nou, site-ul de socializare Facebook testeaza o tehnologie noua, capabila sa detecteze automat chipurile din poze.

Detectarea automata a fetei are ca scopo eliminarea tag -urilor false si a spam-urilor. Pentru a se asigura ca totul va functiona cum trebuie, Facebook a ales cativa utilizatori pentru a testa noua functie si a raporta eventualele erori.

In prezent, procesul de tagging devine destul de incomod in cazul in care un utilizator are multe albume cu sute de poze, deoarece trebuie luat pe rand fiecare chip din fiecare poza si adaugat numele persoanei respective.

Noua tehnologie Facebook va gasi fetele prietenilor utilizatorului si va face taguirea automat, proces care scuteste utilizatorul de multa bataie de cap. Singurul lucru care-I ramane de facut utilizatorului este sa scrie numele celor detectati.

In momentul de fata, tehnologie nu este disonibila pentru toti utilizatorii Facebook. Implementarea ei s-a facut pe 1 iulie si va mai dura cateva zile de testari .

Reprezentantii Facebook au declarat ca recunoadterea faciala este doar prima functie dintr-o serie mai mare de noutati pe care le vor introduce pe foto .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele