IT & C

#ericsson #intel #anti-theft #pc protection

Ericsson si Intel fac echipa

Ericsson incepe o colaborare cu Intel pentru protectia anti furt asupra notebook-urilor cu Broadband Mobil.

Acestia vor asigura interoperabilitatea Modulelor Ericsson de Broadband Mobil cu Tehnologia Intel Anti-Theft PC Protection pentru notebook-uri.

Programul de echipa

Colaborarea ofera solutii pentru a minimiza consecintele negative ce apar in cazul pierderii sau furtului de notebookuri. Exista solutii si in cazul decriptarii software-ului, cand date clasificate sunt pierdute pe parcurs si pentru a preveni primirea unor informatii nedorite.

Necesitatea de a bloca profitul din furturile de laptopuri si de a proteja informatiile importante si clasificate continua sa se amplifice odata cu cresterea popularitatii notebookurilor cu brodband mobil.

Furtul sau pierderea notebookurilor pot avea consecinte financiare foarte mari atat pentru consumatori, cat si pentru utilizatori, mai ales daca aceste date confidentiale sunt pierdute sau folosite de catre persoane neautorizate.

Cum funtioneaza?

Prin aceasta colaborare dintre Ericsson si Intel, pun la punct un serviciu de management al furtului instalat in retea care poate trimite un mesaj via SMS catre un modul de broadband mobil din notebook.

Acesta transfera in siguranta mesajul catre functia Intel Anti-Theft din interiorul platformei procesorului si aceasta ia masuri adecvate, blocand computerul si, implicit, accesul.

Cand notebookul este localizat si recuperat, poate fi trimis un mesaj de deblocare catre acesta, care anunta ca datele sunt accesibile din nou.

"Noi si Intel avem aceeasi viziune in a oferi consumatorilor si utilizatorilor siguranta broadbandului mobil pentru notebook-urile fiecaruia. Lucram alaturi de liderii industriei pentru a crea solutii complete , de tip end-to-end, pentru a duce la o adoptare sporita a broadbandului mobil", a declarat Mats Norin, vicepresedinte si Head of Mobile Broadband Modules Ericsson.

Idea de la baza


Solutia este conturata pe Modulele de Broadband Mobil Ericsson, care sunt integrate si optimizate perfect pe notebookuri si pe tehnologia Intel Anti-Theft PC Protection, ce poate bloca un notebook furat sau pierdut. Tehnologia Intel Anti-theft furnizeaza un mecanism inteligent incorporat intr-un procesor platforma ce detecteaza situatii posibile de furt si raspunde conform politicilor IT. Tehnologia Intel Anti-Theft PC Protection poate fi programata sa raspunda logarilor esuate repetate si timpului expirat ce necesita o conectare programata la serverul central in mod regulat.

Atunci cand este detectat un furt sau pierdere, tehnologia Intel Anti-Theft PC Protection poate bloca laptopul, facandu-l neutilizabil, blocand procesul de butare iar atunci cand lucreaza cu third-party encryption hardware sau software, poate proteja datele, stergand codurile criptografice sau codurile similare, esentiale pentru decriptare.

Serviciul de management al furtului poate beneficia de avantajul tehnologiei Global Positioning System (GPS) incorporata in modulul Ericsson de broadband mobil, ce poate trimite date referitoare la locatie catre serverul central. Functia locatiei poate fi utilizata pentru a analiza situatia furtului cand notebookul este mutat in afara ariei predefinite, adica "paravan geografic" pentru a localiza notebookul.

S-a lucrat din timp

Modulele Ericsson de Broadband Mobil sunt deja dotate cu tehnologia procesorului Intel Centrino 2 pentru o mai lunga durata a bateriei si, in plus, vor fi validate sa garanteze interoperabilitatea cu tehnologia Intel Anti-Theft PC Protection. Solutia va fi disponibila in produse comerciale de protec?ie a datelor, incepand cu a doua parte a anului 2009.

Modulele Ericsson de Broadband Mobil cu support HSPA reprezinta cea mai comercializata tehnologie in desfasurare pentru broadbandul mobil, furnizand utilizatorului solutii simple, ieftine si avantajoase pentru accesul broadband permanent.

"Am intrat intr-o era noua a securitatii pentru oamenii de afaceri activi, in care pierderea sau furtul unui notebook pot avea implicatii dezastruoase. Tehnologia Intel Anti-Theft PC Protection creste standardele securitatii notebookurilor, ducand la scaderea profitului din furtul notebookurilor iar prin software-ul tertiar se securizeaza informatia. Prin asocierea cu Ericsson, beneficiile oferite de Intel Anti-Theft PC Protection se extind si catre cei care folosesc retelele de broadband mobil", a completat George Thangadurai, director Intel's Strategy, Platform Planning Group si general manager Anti-Theft Program.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele