IT & C

#chip #agps #gps #infineon #epson

Epson si Infineon dezvolta receptoare GPS cu un singur chip

Seiko Epson Corporation si Infineon Technologies AG anunta dezvoltarea cu succes a tehnologiei inpozitonarea globala avansata prin satelit (A- GPS ), odata cu lansarea noului receptor GPS cu un singur chip - XPOSYS.

Noul cip GPS XPOSYS este conceput pentru dispozitivele mobile adresate utilizatorilor individuali; in principal, telefoanele mobile cu functii de navigare.

Sistem mai destept

In comparatie cu solutiile deja existente pe piata noul cip XPOSYS este fabricat pe o platforma de 65 de nanometri, oferind performante superioare si o experientade utilizare cu totul noua. Puterea de receptivitate a fost ridicata de la 160dBm la 165dBm, nivel unic in contextul tehnologiei GPS de astazi, ceea ce permite receptarea semnalului cu acuratete chiar si in interiorul cladirilor sau in zonele urbane.

In plus, consumul de energie al cipului a fost redus cu 50%, sporind autonomia dispozitivelor in care este inclus. De asemenea, amprenta fizica a fost redusa astfel incat cipul ocupa o suprafata de numai 26 mm patrati intr-un circuit imprimat (PCB), cu 25% mai putin decat cel mai compact cip GPS disponibil pe piata la ora actuala. Cipul XPOSYS ofera, pe langa 9 componente externe pasive, o flexibilitate sporita a designului si un cost substantial mai redus pentru producatorii de dispozitve mobile.

"Suntem extrem de incantati de colaborarea noastra, datorita careia am reusit sa imbinam tehnologia IP baseband GPS Epson cu frecventele radio avansate dezvoltate de Infineon"
, a declarat Yutaka Kitzawa, presedinte al diviziei GPS Business Development din cadrul Epson.

Cu studiu de piata

Predictiile de piata indica o crestere puternica a functiilor GPS disponibile pe dispozitivele mobile, pe langa dispozitivele de navigare portabile ( PND ) si dispozitivele auto. Potrivit companiei de cercetari de piata iSuppli, rata de penetrare a cipurilor GPS in segmentul dispozitivelor mobile va creste de la nivelul de 19%, din anul 2008, pana la 35%, in 2012.

In termeni de unitati, aceasta valoare se traduce in 238 de milioane de dispozitive mobile cu functii GPS in 2008, numar care va creste pana la 543 de milioane in 2012. In plus, dispozitivele de navigare portabile (PND) si dispozitivele auto sunt tot mai populare.

Potrivit Strategy Analytics, vanzarile de dispozitive de navigare portabile vor depasi 100 de milioane de unitati pana in 2013 la nivel mondial. Productia de serie este programata pentru jumatatea anului 2009.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele