IT & C

#uraniu #colonie #luna

Emigrarea pe Luna nu mai este la moda

Daca nu de mult viata pe Luna parea ceva care s-ar putea intampla la un moment dat in viitor, iar multi erau de acord cu ideea, parerile s-au schimbat si asta pentru ca sansele de trai pe acest satelit sunt brusc, mult prea mici.

In principiu , "emigrarea pe Luna" era pusa in carca faptului ca planeta este bogata in uraniu , dar cea mai recenta cartografiere a Lunii a dezvaluit faptul ca de fapt aceasta este foarta saraca in acest minereu.

Cartografierea suprafetei lunare a fost facuta de aceasta data cu ajutorul unei sonde spatiale japoneze care poarta numele de Kaguya. Datele transmise de Kaguya arata ca resursele de uraniu de pe Luna nu sunt cu mult diferite de cele de pe Terra , prin urmare colonizarea Lunii nu mai este de interes.

"Trebuie sa uitam de minele de uraniu si reactoare nucleare. Concentratiile sunt prea mici pentru aplicatii comerciale", a declarat chimistul Robert Reedy, membru in echipa Kaguya si cercetator la Planetary Science Institute din Tucson .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele